Trenutno se predvaja:
13. april 2018 ob 12:21Novice

V Bovcu bodo spet spreminjali občinski prostorski načrt

Občina Bovec je bila prva v Sloveniji, ki je leta 2006 sprejela občinski prostorski načrt. V 12 letih so se pojavile številne želje domačinov po spremembi OPN-ja, o čemer so razpravljali tudi bovški občinski svetniki.
Bovec
V Bovcu so občinski prostorski načrt sprejeli med prvimi. Po dobrih desetih letih je že čas za spremembe. Foto: MMC RTV SLO

Občine bodo morale pri sprejemanju občinskih prostorskih načrtov upoštevati številne nove predpise in obveznosti na področju urejanja prostora, saj se Zakon o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor in Zakon o prostorskem načrtovanju uporabljata le še do junija.

Da Občina Bovec nujno potrebuje spremembo občinskega prostorskega načrta, je pokazalo že to, da so, še preden so sklep o začetku spremembe objavili v Uradnem listu, prejeli 60 pobud občanov. Bovški župan Valter Mlekuž: »Prav zaradi tega gremo tudi v spremembo OPN. Mi se že kar nekaj časa odločamo, da bomo šli v spremembo, sedaj pa se je res pokazalo, kaj vse v Bovcu še potrebujemo, kaj nam primanjkuje.«

A župan poudarja, da vse želje niso realne in niti skladne s pred kratkim sprejeto strategijo turizma - od 60 pobud je namreč kar 20 takih, ki si želijo urediti nov kamp. Prav to, kako iz vseh pobud izluščiti take, ki bi lahko glede na okoljske in druge pogoje uspele, so se spraševali svetniki in zato sprejeli sklep, da še ta mesec pripravijo javno tribuno.

V podjetju Locus, ki se ukvarja s prostorskimi rešitvami, so jim predlagali, naj za obveščanje o spremembi OPN-ja predvidijo tri mesece, eno leto za izdelavo izhodišč, še eno leto za strokovne podlage in osnutek ter nato še dve leti za sprejem.

Mariša Bizjak


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki