Trenutno se predvaja:
13. april 2018 ob 14:17Novice

V Kanalu razburjeni zaradi višjih cen vrtca

Občinski svetniki so presenečeni, vendar ravnateljica pravi, da so februarja ob odobritvi majhne podražitve tudi ukinili olajšave staršem.
Prireditev ob tednu otroka v Vrtcu ob OŠ Kanal.
Prireditev ob tednu otroka v Vrtcu ob OŠ Kanal. Foto: Radio Koper/http://vrtec.os-kanal.si/

Svetnike občine Kanal ob Soči so na sinočnji seji razburile položnice za plačilo vrtca, ki so jih starši prejeli v tem mesecu. Februarja so namreč svetniki sprejeli nove cene, ki so predvidevale podražitev za največ 10 odstotkov. Položnice pa so višje tudi za več kot 60 odstotkov. Kaj je razlog za takšno podražitev?

Kanalski podžupan Marko Bucik je navedel primer nove cene: "Moja hčerka je do sedaj plačevala 93 evrov vrtca. Po novem je prišel račun 153 evrov. Ko sem jo vprašal, ali je to na istih pogojih, istih dohodkih, mi je zatrdila, da je. Tako da to ni 9 ali 10 odstotkov, kot je dala ravnateljica, ampak je 65 odstotkov. Kar je nesprejemljivo. Svetniki ne bi nikdar glasovali za tako ceno."

Od občinske uprave zato zahtevajo odgovore. Svetnik Risto Djurić: "Ali je to kakšna pomota, ali so nas zavajali. Če so nas zavajali, je treba ukrepati."

Župan Andrej Maffi je zagotovil, da bodo stvar preverili: "To niso več majhne podražitve, ampak že tako velike, da kažejo na to, da je nastala kakšna napaka, ki jo bomo vsekakor odpravili."

Ravnateljica vrtca pri Osnovni šoli Kanal Milka Zimic je pojasnila, da so se cene resnično dvignile največ za 10 odstotkov, vendar: "Najvišje povišanje cene na položnici je povzročila ukinitev posebne olajšave, ki jo je naša občina staršem odobravala do 1. marca 2018. Imeli so ugodnost, da se je cena na položnici zmanjšala za en plačni razred." Navedena olajšava je veljala za prvega otroka, ukinili pa so tudi olajšavo v primeru najetega stanovanjskega posojila.

Vse navedeno je bilo v pisnem gradivu za to točko, o kateri so razpravljali na februarski seji, tudi zapisano. Vprašanje pa je, kako so gradivo razumeli svetniki in kako so ga utemeljile strokovne službe.

Prispevek Karin Zorn:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki