Trenutno se predvaja:
18. februar 2020 ob 20:34 Novice

V Kopru točka za socialno podjetništvo  

Fakulteta za management Univerze na Primorskem je odprla točko za vstop mladih v socialno podjetništvo. Namenjena je brezposelnim do 29. leta iz širše Obalno-kraške regije, ki se ne izobražujejo ali usposabljajo. 
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

S pomočjo projekta bodo mladi razvijali svoje ideje ter pridobivali delovne izkušnje v različnih organizacijah. Prednostna naloga projekta je zmanjšati nezaposlenost med mladimi z novimi metodami in merili, je povedal vodja projekta na Fakulteti za management dr. Armand Faganel: "Na razpolago jim bomo pri spoznavanju različnih načinov, kako pripraviti poslovni načrt, pridobiti financiranje, kako skomunicirati svojo idejo, pridobiti partnerje. Vsak bo pridobil svojega individualnega mentorja, s katerim bosta razvijala svojo idejo."

Fakulteta se je povezala tudi z nevladnimi organizacijami, ki delajo z mladimi in bodo brezposelnim na voljo z znanjem in izkušnjami, je dodal Faganel: "Za podjetnika rabiš posebno snov. Moraš imeti posebno voljo, da se lotiš kaj takega. Mladi imajo zdaj idealno priložnost, dokler še ne zasnujejo družine in ne potrebujejo dnevno poskrbeti za mleko in kruh, in mi jim bomo stali ob strani." Stična točka bo ostala odprta tudi po zaključku projekta julija prihodnje leto.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki