Trenutno se predvaja:
3. junij 2020 ob 09:19 Novice

V Lipici bodo praznovali septembra

Koronakriza je odnesla tudi slavje ob 440-letnici Kobilarne Lipica.
Vhod v hotel Maestoso v Lipici.  Foto: BoBo
Vhod v hotel Maestoso v Lipici. Foto: BoBo

Častitljiv jubilej so namreč želeli obeležiti s prireditvijo z bogatim programom na dan lipicanca, 24. maja. Vendar pa se slavju ne bodo odrekli, premaknili ga bodo na september, medtem pa bodo obiskovalcem nudili številna doživetja, ki so jih združili v nov produkt - Nedelja z lipicanci. Te dni pa sta popolne prenove deležna tudi lipiški hotel Maestoso in wellnes z bazeni. Prve goste naj bi sprejeli že letos.

S slavjem ob častitljivem jubileju so v Kobilarni Lipica želeli nagovoriti tako obiskovalce, ki jih že dobro poznajo, kot tudi tiste, ki domovanja belih konj do sedaj še niso spoznali. A vse le ni izgubljeno. Direktor holdinga Matej Oset pojasnjuje, da bodo to naredili v septembru: "Seveda bomo program prilagodili aktualni situaciji. Vidimo veliko priložnosti v tem t. i. pokorona obdobju, predvsem v ponudbi različnih produktov gostom, ki pridejo k nam."

V sklopu Nedelje z lipicanci gostom nudijo ogromno različnih aktivnosti: "Stik s konji, določen del predstav, kako treniramo konje, da jim pokažemo najlepši del, ko so konji na paši, interakcija trenerja in konja, vožnja s kočijami, turistično jahanje, sprehode po urejeni kraški krajini, golf in še kaj."

V polnem zamahu pa je tudi dobrih 12 milijonov evrov težka popolna prenova hotela Maestoso. Oset pojasni: "Ne bo šlo samo za ponudbo sob, ampak tudi velnes ter notranje in zunanje bazene. Ta del pomeni tudi ponudbo, ki lahko privabi ljudi iz lokalnega okolja."

Hotel bi radi postopoma odprli konec leta, bo štiripluszvezdični, zato ga bodo verjetno obiskovali gostje z nekoliko večjo kupno močjo. Vendar pa se bodo v različnih časovnih obdobjih z ugodnejšo ponudbo približali tudi ostalim gostom.

Sabrina Mulec


Zadnji prispevki