Trenutno se predvaja:
6. april 2021 ob 11:17 Novice

V Lipici naj bi prvi gostje v obnovljen hotel Maestoso vstopili poleti

V Kobilarni Lipica zaradi epidemije obiskovalcev že dolgo ne morejo sprejemati. Tam trenutno potekajo zaključna dela pri obnovi hotela Maestoso, čakajo pa tudi vladno potrditev letnega načrta razpolaganja z lipicanci. V načrtu je prodaja 56-ih konj.
Foto: Kobilarna Lipica/Gabriele Boiselle
Foto: Kobilarna Lipica/Gabriele Boiselle

V Kobilarni Lipica upajo, da bo tudi tokratna prodaja konj tako uspešna kot je bila lanska. Zastavljene cilje, da lipicanci pridejo v dobre roke, da je prodaja transparentna in da se doseže maksimalna vrednost in ustreznost za lastnika in državo, so lani dosegli. Zdaj imajo v načrtu prodajo 56 konj, je povedal pomočnik direktorja, Janez Rus.

"Od teh je 37 konj, ki bodo ponujeni v prodajo po tržnem načelu. To so konji, ki so usposobljeni za jahanje, nekateri imajo tudi plemensko vrednost. Pričakujemo, da bomo tudi letos dosegli podoben rezulat kot lani. Nekaj konj je namenjenih oddaji, gre za starejše konje."

V Kobilarni nadaljujejo z iskanjem konjarjev, jahačev in podkovskega kovača. Želijo si pridobiti zaposlene, ki imajo radi Lipico in v njej vidijo priložnost za svoj razvoj. Vzreja Lipicancev, šolanje konj, povezovanje z lokalno skupnostjo in prizadevanja, da Lipica postane osrednji turistični igralec na Krasu so glavne usmeritve sedanjega vodstva za razvoja Lipice.

Foto: Radio Koper/Vesna Potočar Godnič

Zaključek obnove hotela Maestoso, ki so ga načrtovali že v lanskem letu, se je zaradi epidemije zaustavil. Zdaj gre h koncu. Direktor Holdinga Kobilarna lipica, Matej Oset:
"Smo v fazi nabave opreme in kuhinjske tehnologije. Računamo, da se do poletja hotel opremi in usposobi, vključno s kadri. Pri tem pa ne moremo mimo covid situacije in odpiranja hotela, ko bo mogoče."

V prihodnje načrtujejo še ureditev wellnessa, s prvimi deli naj bi začeli konec leta.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki