Trenutno se predvaja:
1. april 2020 ob 16:03 Novice

V Novi Gorici otrokom delijo računalnike

Prostovoljci so začeli deliti računalniško opremo tistim otrokom, ki je nimajo in zato ne morejo slediti pouku na daljavo.
Foto: MONG
Foto: MONG

V Novi Gorici so prostovoljci danes začeli deliti računalniško opremo tistim otrokom, ki je nimajo in zato ne morejo slediti pouku na daljavo. Računalnike so darovali posamezniki in institucije, inženir informatike Luka Manojlovič pa jih je pretekle dni prostovoljno pripravljal za uporabo. Računalniško opremo, ponekod pa tudi internetno povezavo, bo danes dobilo približno 60 osnovnošolcev.

Samostojni podjetnik in svetnik Luka Manojlović je povedal, da so mladi, ki nimajo ustrezne opreme, s katero bi lahko sledili pouku na daljavo, poleg starostnikov trenutno najbolj ranljiva skupina:

"Za razdelitev skrbi pristojni oddelek MONG, oddelek za družbene dejavnosti, skupaj z ravnatelji osnovnih šol, ki najbolje poznajo te potrebe. Verjamem, da bomo s to količino zadostili vsem potrebam. Nedopustno je in tudi naša civilizacijska dolžnost je, da nobenega ne pustimo brez te opreme in da se bo lahko normalno šolal dalje."

"Zbirali smo podatke tako osnovnih kot srednjih šol. Iz srednjih šol so nam sporočili, da lahko te potrebe zagotovijo s svojimi zmogljivostmi," je pojasnila Marinka Saksida, vodja oddelka za družbene dejavnosti na novogoriški mestni občini, ki skupaj z Mladinskim centrom koordinira akcijo.

Podžupan Simon Rosič je izpostavil, da je bil odziv nekaterih institucij pri darovanju računalniške opreme presenetljiv:

"Z veseljem lahko sporočim, da smo bili v preteklih dnevih v kontaktu z direktorjem novogoriškega okrožnega sodišča, in v danem trenutku se je nabralo 60 računalnikov za potrebe prej omenjenih otrok."

Kot rečeno, bodo osnovnošolci danes na domove dobili računalnike, zaslone in tipkovnico, tisti, ki pa so brez internetne povezave, pa s pomočjo Telekoma tudi dostop do svetovnega spleta.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki