Trenutno se predvaja:
27. junij 2016 ob 13:29 Novice

V Novi Gorici zaživel ulični nogomet

V času, ko so otroci vse pogosteje odvisni od digitalne zabave, je v Novi Gorici nastala preprosta in spontana pobuda, ki je navdušila mestne otroke in starše.
ulični nogomet
Po tridesetih letih je v blokovskih naseljih v Novi Gorici spet zaživel ulični nogomet. Foto: Radio Koper/S.R.
false

Na sliki sta "krivca" za oživitev uličnega nogometa v Novi Gorici: Simon Rosič (levo) in Blaž Valentinčič. Foto:Radio Koper/S.R.

V blokovsko naselje med Gradnikovo in Cankarjevo ulico so postavili prenosna gola in na improviziranem igrišču se je kmalu zbralo veliko število otrok. Dobra ideja je navdušila še druge, ki so začeli prostovoljno podarjati nogometne gole.

Bivši športnik Blaž Valentinčič, je razmišljal kje bi lahko v Novi Gorici nogomet igrali tisti otroci, ki niso vključeni v razna društva in klube . Tako je nastala spontana ideja- pove Simon Rosič, sicer svetnik Goriške.si, ki je k pobudi takoj pristopil: »Ideja se mi je zdela blazno zanima, Blaž je stopil v kontakt s Turističnim društvom, ki je kupilo šest golov. Šli smo v akcijo in s pomočjo otrok, začeli postavljati igrišča po Novi Gorici. Zadeva se je začela valiti kot snežna kepa.«

V novogoriškem Vaterpolo klubu so v tem tednu podarili dva prenosna gola, ki so ju že postavili v Borovem gozdičku. »Vabim vse otroke in starše, da pridejo pomagat postavljat omenjene rekvizite, saj menim, da se kreira posebna čustvena vez med otroki in bodočimi nogometnimi igrišči,« je še dejal Rosič.

V 80ih letih je skorajda vsak stanovanjski blok v Novi Gorici imel svojo nogometno ekipo. Očitno se ti časi vračajo: »Otroci čakajo v vrsti, kdaj bo prišel trenutek, da začnejo igrati na »velikih« nogometnih igriščih, ki so postavljena po travnikih v našem mestu.«

Na različnih mestih po Novi Gorici je nastalo že šest mini nogometnih igrišč.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki