Trenutno se predvaja:
11. oktober 2019 ob 08:39 Novice

V novogoriško bolnišnico prihaja izolski direktor

Sinoči so na izredni seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice razrešili direktorja Stanislava Rijavca. Za vršilca dolžnosti direktorja so imenovali Radivoja Nardina.
Radio Koper|Direktor Splošne bolnišnice Izola Radivoj Nardin. Foto: Mateja Brežan
Nardin bo vodenje opravljal poleg že obstoječe funkcije direktorja Splošne bolnišnice Izola. Foto: Radio Koper /Mateja Brežan

Rijevčeva sporazumna razrešitev je bila zaradi neizpolnjenih sanacijskih ukrepov, ki bi jih moral izvesti, da bi se bolnišnica izkopala iz kar 18 milijonov evrov visoke izgube, pričakovana. Že minister za zdravje Aleš Šabeder je ob julijskem obisku napovedal, da bo moralo vodstvo bolnišnice zaradi tako slabih rezultatov prevzeti odgovornost.

Mesec dni kasneje je s položaja predsednice sveta zavoda odstopila Anita Manfreda. Iz bolnišnice so sinoči po izredni seji sporočili, da bo mesto vršilca dolžnosti direktorja za leto dni prevzel mag. Radivoj Nardin, ki je iz rdečih številk rešil že izolsko bolnišnico. Slednji bo vodenje opravljal poleg že obstoječe funkcije direktorja Splošne bolnišnice Izola. Stanislav Rijavec je sicer šempetrsko bolnišnico vodil slabi dve leti in po tem ko je s tega položaja zaradi osebnih razlogov odstopila Nataša Fikfak.

Nardin bo svoje prve poteze v šempetrski bolnišnici predstavil javnosti danes popoldne.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki