Trenutno se predvaja:
14. september 2020 ob 12:24 Novice

V Pivki perutninarstvo okuženih najmanj 20 delavcev

Eno od žarišč okužb z novim korona virusom je v zadnjih dneh postala občina Pivka. Zato se je včeraj in v soboto sestal tamkajšnji štab Civilne zaščite, ki je sprejel več ukrepov, ob čemer velja poudariti, da Civilna zaščita ni aktivirana.
Foto: Pivka d. d.
Foto: Pivka d. d.

V občini Pivka je bilo do nedelje 11 aktivno okuženih, med večjimi žarišči je, kot pravi poveljnik Civilne zaščite za Notranjsko Sandi Curk, ena od gospodarskih družb:

"Katera ima v tem trenutku 20 oseb pozitivnih. Danes, ob veliki pomoči NIJZ, ki tesno sodeluje z upravo družbe, se predvideva, da se bo odvzelo še dodatne brise."

Okužbo so po besedah župana občine Pivka Roberta Smrdelja zaznali tudi med šolarji:

"En razred je v karanteni. Je več žarišč, oziroma več lokacij, kjer so se okužbe pojavile. Zato skušamo predvsem z upoštevanjem priporočil epidemiologov in s sledenjem temu, kako to zajeziti s pomočjo odrejanj karanten, narediti s strani občine, kar je pač v naši moči in pristojnoti."

Občinski štab Civilne zaščite je za 10 dni prepovedal uporabo zaprtih športnih objektov, je še dodal župan.

"Tako da se taki dogodki, tekmovanja in treningi preložijo za najmanj deset dni."

Za 10 dni so v zaprtih prostorih prepovedane tudi vse kulturne in športne prireditve, občane pa pozivajo, da ob doslednem spoštovanju vseh samozaščitnih ukrepov v tem času preložijo tudi načrtovana praznovanja obletnic in rojstnih dni ter prirejanje piknikov.

V Pivki perutninarstvo doslej zaznali 20 okužb

V družbi Pivka perutninarstvo so preventivne ukrepe okrepili. Zaposlene, ki so bili potencialni v stiku z okuženimi, so poslali na testiranje in se dogovorili za preverjanje simptomov ter merjenje telesne temperature vseh zaposlenih že pred vstopom v družbo, nam je povedala predstavnice za stike z javnostjo Petra Skok:

"Skupaj imamo 550 zaposlenih, od tega imamo potrjenoh 20 okužb, zato smo prekinili vse načrtovane dopuste in nekaj delavcev prerazporedili.Ukrepe dnevno usklajujemo tudi z medicino dela. V podjetju imamo uveden zelo strog higienski režim, dnevno razkuževanje prostorov, ločene poti gibanja, prepobed stikov med enotami, obvezno razkuževanje rok, nošenje mask in visoko stopnjo avtomatizacije. Proizvodnja tako poteka nemoteno in varno."

V nedeljo so v Sloveniji opravili 1100 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 47 testov, je vlada sporočila prek Twitterja. V bolnišnicah se zdravi 40 bolnikov s covidom-19, od tega jih devet potrebuje intenzivno zdravljenje.

Marko Škrlj, B.M., M.B.


Zadnji prispevki