Trenutno se predvaja:
18. julij 2019 ob 11:07 Novice

V Pivki prihodnost turizma vidijo v povezovanju

V Parku vojaške zgodovine v Pivki so se letos pozimi odločili, da bodo to poletje povezali čim več lokalnih turističnih ponudnikov in pripravili prav posebno turistično ponudbo, ki so jo nanizali v projekt »Raziskujte z nami«.
AP
Pet tednov zapored, vsak dan v tednu ob istih urah - do 18. avgusta, se bo v Pivki zvrstilo 16 dogodkov. Foto: AP

Občino Pivka odlikuje razgibana pokrajini na stičišču kamnitega krasa in zelenih notranjskih gozdov, zato z lahkoto prepriča popotnika, naj raziskuje njene skrite kotičke. Direktor Zavoda za turizem Janko Boštjančič se zaveda, da je prihodnost turizma le v povezovanju lokalnih ponudnikov.

"Nekaj podobnega smo videli na Avstrijskem Koroškem, kjer je turistična ponudba zelo bogata in turistična tradicija močna. Na Slovenskem nisem še videl kaj takega, tako da verjetno res orjemo ledino."

Na občini si zelo prizadevajo za razvoj turizma - ponudbe v preteklosti tam ni bilo veliko, ponudnikom pa pomagajo na prav poseben način. Župan Robert Smrdelj:

"Predvsem pri pripravi projektov in dokumentacije za kandidiranje na razpise. Zadnje čase je bilo tukaj kar nekaj prijav in kar nekaj projektov se je lepo razvilo."

Prav te dni je vrata odprl kamp Na hribu vzhajajočega sonca v Drskovčah, s trem glamping hišicami ter prostori za šotore in avtodome. Solastnica Bojana Malečkar Fatur, ki vidi priložnost ravno v povezovanju meni, da se bodo pri njih najprej ustavljali tranzitni turisti

"Kasneje mislim, da bodo tu ljudje, ki imajo radi naravo, živali, mir. Bo pa tudi za aktivne ljudi."

Na lažjo ali težko kolesarsko turo pa vas večkrat na teden popelje turistični vodnik Peter Ženko:

"Velika večina poti je speljana po neokrnjeni in neoznačeni naravi, kjer je brez vodnika nemogoče pristopiti do vsega."

To je začetek, pravijo na Zavodu za turizem in si želijo, da bi se ponudba razširila tudi na območje ostalih občin Zelenega krasa.

Sabrina Mulec


Zadnji prispevki