Trenutno se predvaja:
7. april 2020 ob 10:41 Novice

V SBI težave s prevozom na delo

Obalna sindikalna organizacija pa opozarja na težave, ki jih imajo zaposleni v izolski bolnišnici s prevozom na delo zaradi zaustavitve javnega potniškega prometa. Vlado in predvsem delodajalce pozivajo, naj zaposlenim priskočijo na pomoč.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Več težav s prevozom na delo in z vrnitvijo domov imajo predvsem delavci tistih podjetij in ustanov, ki so odmaknjeni od glavnih prometnic ali mestnih središč. To velja tudi za izolsko bolnišnico, ki je zaradi svoje specifične lokacije težje dostopna za zaposlene in paciente brez lastnega prevoza, zdaj, ko je javni potniški promet začasno ustavljen.

S takimi težavami se po oceni generalnega sekretarja Obalne sindikalne organizacije Damjana Volfa sooča okrog 20 delavcev Splošne bolnišnice Izola: "Pozivamo vse, tako civilno družbo kot predvsem izvršilno oblast, da zdravstvenim delavcem in sodelavcem v SBI zagotovi možnost prihoda in odhoda z dela!"

Dosedanja prizadevanja, da bi za delavce brez prevoza našli ustrezno rešitev, niso bila uspešna. Volf: "Na izvršilno oblast trkamo s predlogom, da se za potrebe zaposlenih v zdravstvu omogočijo izjeme v okviru prepovedi javnega prevoza potnikov. Naj jim zagotovijo, da svoje plemenito in dostojno delo opravljajo v korist vseh državljanov Slovenije."

S podobnimi težavami se srečujejo zaposleni v številnih podjetjih, rešitev pa je največkrat prepuščena njihovi iznajdljivosti. V izolski bolnišnici so za pomoč zaprosili regijske občine in štab civilne zaščite, na ministrstvu za infrastrukturo pa so jim svetovali, naj se obrnejo na izvajalca lokalnih avtobusnih prevozov. Zaradi strogih zahtev vladnega odloka jim prevoznika še ni uspelo najti, kljub temu pa niso izgubili upanja. Na pomoč jim je sicer priskočil AMZS, ki pa zaradi omejenega števila prevoznih sredstev in razpoložljivih voznikov zaenkrat pomaga le eni njihovi delavki.

Jasna Preskar


Zadnji prispevki