Trenutno se predvaja:
22. januar 2021 ob 13:24 Novice

V Solkanu začeli z gradnjo Soških vil

Po številnih zapletih, ki so spremljali pridobivanje dovoljenj za območje, imenovano Soške vile v Solkanu, se je gradnja začela.
Foto: Katja Munih
Foto: Katja Munih

Investitor je družba Eta Invest iz Radomelj, ki je začela z gradnjo petih od načrtovanih 28 stanovanjskih enot. Investitor zagotavlja, da je, kljub trenutnim razmeram, zanimanje kupcev po nadstandardnih atrijskih hišah v soseski, ki bo zaprtega tipa, zelo veliko.

Naj spomnimo, jabolko spora ni bilo v načrtovani gradnji, temveč nasprotovanju domačinov, ki so ves čas vztrajali, da prostor ne prenese tako goste gradnje. Po nekaj letih so Solkanci, investitor in mestna občina le dosegli kompromis. Tako bodo namesto 150 načrtovanih stanovanj nad Sočo zgradili 28 luksuznih hiš. Solkanci so si oddahnili, najbolj zagotovo najbližji sosedje bodoče soseske.

"Mi smo tukaj že dolgo. Ma nam je bilo vse sorte že rečeno. Da bo tukaj industrijska cona, potem zelena cona, vrstne hiše … potem so prišli bloki, na koncu pa se gradi pet hiš. To je v redu."

"Mislim, da je to dosti boljša varianta kot prej, ko naj bi tukaj živelo toliko ljudi."

Foto: Katja Munih

Zdravko Strmčnik iz družbe Eta Invest o tem, kaj se trenutno dogaja na gradbišču: "V prvi fazi moramo zgraditi komunalo za večji del naselja in cestni priključek. Velik zalogaj je fekalna kanalizacija s črpališčem, ki bo omogočilo priključitev tudi sosednjih obstoječih objektov. Zato smo se v tej fazi odločili za gradnjo petih objektov. To je povezano s stroški gradnje. Mi zaenkrat zmoremo toliko!"

Do junija naj bi zgradili prvih pet hiš. Neto kvadratura posamezne bo znašala 170 kvadratnih metrov. Atrijski hiši bo pripadala še vrtna lopa in tri pokrita parkirna mesta. V Eti Invest pa s pripravo tržne ponudbe ne hitijo, saj menijo, da se bodo bodoči kupci o nadstandardni gradnji na privlačni lokaciji najbolje prepričali sami, ko si bodo hiše, ki jih bodo zgradili do tretje podaljšane gradbene faze, lahko ogledali na terenu.

Nataša Uršič


Zadnji prispevki