Trenutno se predvaja:
7. november 2018 ob 12:34Novice

V Vipavi ima tako imenovani večni župan tri izzivalce

Ob tako imenovanem večnem županu Ivanu Princesu so to še aktualni svetnik Jožko Andlovic iz vrst SDS ter Nataša Nardin in Goran Kodelja. Vsi trije neodvisni kandidati bodo imeli tudi svoje liste za občinski svet.
Radio Koper

Ivan Princes je najprej izjavil, da ne bo vnovič kandidiral, vendar si je premislil in se s podporo volivcev poteguje za sedmi mandat. Trudil se bo za razvoj občine na vseh področjih, ampak tam, kjer bo najbolj nujno, pravi. Med konkretnimi načrti izpostavlja protipoplavno zaščito občine in turistično recepcijo Vipavske Doline.

SDS tako kot pred štirimi leti v boj pošilja svetnika Jožka Andlovica. Njegovi prioriteti bosta turizem in infrastruktura. Obljublja gradnjo kanalizacijskega omrežja v naseljih, ki z njim še niso opremljene, in postavitev optičnega omrežja. Na področju turizma izpostavlja izgradnjo plaže v Vipavi in nadaljevanje projektov evropske kulturne poti Leonarda Da Vincija ter vinsko kulinarične poti.

Nekdanja direktorica Televizije Primorka Nataša Nardin se v tekmo za župansko mesto podaja s podpisi volivcev. Zavzemala se bo za ureditev osnovnih življenjskih pogojev v vseh krajevnih skupnostih v občini: s komunalno infrastrukturo, optičnim omrežjem, cestami, pločniki. Obljublja uvedbo participativnega proračuna in posebnega odbora krajevnih skupnosti.

Na volitvah bo s podporo volivcev nastopil tudi Goran Kodelja, nekdanji direktor sevniške Lisce, ki ga sicer podirata še NSi in SMC. Prepričan je, da ima Vipava potencial, da postane najboljša vinsko-kulinarična destinacija v Sloveniji. Poudarek bo dal tudi na ureditev infrastrukture, začenši z Lanthierijevim parkom, Glavnim trgom in Podskalo. Za vstop v občinski svet pa se bo potegovalo osem strank in tri liste.

Karin Zorn


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki