Trenutno se predvaja:
23. oktober 2020 ob 10:14 Novice

Valdoltra: po okužbi covidni oddelek, ostali delajo nemoteno

Včeraj je kljub izvajanju vseh priporočenih epidemioloških ukrepov tudi v Ortopedski bolnišnici Valdoltra prišlo do vdora virusa SARS-CoV-2 na bolniški oddelek.
Foto: Radio Koper/web
Foto: Radio Koper/web

V bolnišnici skladno s sprejetimi protokoli izvajajo vse potrebne ukrepe za zajezitev prenosa in širjenja okužbe. Dogodek bo imel predvidoma manjši vpliv na izvajanje programov.

Kot pojasnjuje ortoped kirurg Anže Mihelič, odgovoren za področje obvladovanja bolnišničnih okužb, je pacient v bolnišnico prišel brez vidnih znakov okužbe: "Pacienti dan pred sprejemom prek telefona izpolnijo epidemiološki vprašalnik, nato izpolnijo enega še tik pred sprejemom. V obeh primerih so bile pri tem pacientu vse točke tveganja negativne. Pacient je bil asimptomatski in dobrega počutja. Bris pa je potrdil, da je pozitiven na koronavirus. Oddelek, kjer je bil ta pacient, je zdaj postal covidni oddelek. Ker smo organizirani na cone, smo vse skupaj zelo lokalno omejili, tako da ostali delajo nemoteno naprej."

V karanteni je 15 zaposlenih. Tako kot v prvem valu pa tudi sedaj še sprejemajo paciente iz drugih bolnišnic po Sloveniji, ki potrebujejo nujno ortopedsko oskrbo.

Mateja Brežan


Zadnji prispevki