Trenutno se predvaja:
10. julij 2019 ob 12:02 Novice

Včasih je bilo treba do Sesljana, zdaj je dovolj do placa pod arkac

Mladi v Desklah so za sproščeno in dejavno preživljanje poletja uredili prostor ob reki Soči in ga poimenovali Plac pod arkac.
Radio Koper
Plažo so pod mostom v Desklah začeli urejati pred tremi leti, iz poletja v poletje pa dobiva vse privlačnejšo podobo. Foto: Blaž Cenčič
Radio Koper

Plac je priljubljeno zbirališče domačinov, radi pa se tu ustavijo tudi turisti.

Plaža pod akacijami in mostom ponuja poleg kopanja in zanimivo urejene gostinske ponudbe še vožnjo s kanujem, odbojko na mivki, "tarzanske" skoke v Sočo in pester kulturni program. Postala je priljubljeno zbirališče domačinov, radi pa se tu ustavijo tudi turisti. Mladi navdušenci so plažo pod mostom v Desklah začeli urejati pred tremi leti, iz poletja v poletje pa dobiva vse privlačnejšo podobo. Kopanje, skakanje s skal, ob večerih zabava. Letos je še boljše kot lani, je poudaril sogovornik:

"Ja, sem domačin. Ko sem prost, pridem sem, ker je odlično. Včasih smo šli do Sesljana, zdaj pa imamo tu vse!

In še brezplačno, dodaja odgovoren za Plac pod arkac Tine Horvat:

"Tudi kulturni program, ki ga imamo letos čez poletje, ne bo nikoli vstopnine. Tako da razen pijače, se ne plačuje nič."

Prihajajo mladi in starejši, pa tudi tuji obiskovalci:

"So bili nad lokacijo navdušeni. Prišli so z Nizozemske, Švice, Nemčije. Tako da je kar pestra zasedba od obiskovalcev."

Srečali smo tudi skupino nemških kolesarjev, ki so si na plaži v Desklah privoščili počitek, prigrizek, nekateri so tudi skočili v Sočo, drugi so menili, da je premrzla in so raje občudovali njene tisočere odtenke in ob svojem prvem obisku Slovenije tudi lepote Soške doline.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki