Trenutno se predvaja:
21. januar 2019 ob 07:29Novice

Veliko zanimanje za vodenja sežanskega Inkubatorja

V sežanski družbi Inkubator, ki je v 100-odstotni lastni občine, bodo danes opravili prvi krog razgovorov s kandidati za direktorja. Na razpis je prispelo kar 11 prijav. V družbi nad odzivom niso presenečeni, saj gre za očitno zanimivo delovno mesto.
Radio Koper/Inkubator|
Nekaj sežanskih inkubirancev je danes vodilnih na svojem področju tudi v svetovnem merilu. Foto: Inkubator

Za delovno mesto direktorja sežanskega Inkubatorja se zanimajo tako kandidati iz občine Sežana kot iz drugih občin. Danes bo nadzorni svet opravil razgovore z nekaterimi, saj vseh k predstavitvi svoje vizije zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev niti ne bodo vabili. Od kod tolikšno zanimanje za direktorsko funkcijo? Sežanski Inkubator kot vse podobne družbe pomaga pri zagonu podjetij. Trenutno v njem deluje okoli 50 družb.

Sežanski inkubator, ustanovljen leta 1992, pa je edini od 18-ih inkubatorjev iz začetka devetdesetih let, ki je preživel. Deluje na območju nekdanje Iskre, v uporabo daje 26 tisoč kvadratnih metrov proizvodnih prostorov. Nekaj sežanskih »inkubirancev« je danes vodilnih na svojem področju tudi v svetovnem merilu. Inkubator je od leta 2011 vpisan v register evropskega združenja poslovno-inovacijskih centrov, pred nekaj dnevi pa so postavili še člani mreže podpornega okolja in inovativnosti FabLab, ki deluje v 78-ih državah. Pri nas mrežo koordinirajo na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Kandidat, ki bo zasedel mesto direktorja, bo med drugim moral strokovno poznati področje dela.

Irena Cunja


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki