Trenutno se predvaja:
13. april 2019 ob 10:25Novice

Vikend v znamenju Istrskega maratona

Slovenska Istra ta konec tedna gosti 6. Istrski maraton, ki prinaša teke na več različnih razdaljah, bogat bo tudi spremljevalni program. Organizatorji opozarjajo na pravočasen prihod na prireditev, zaradi zapor bo spremenjen prometni režim.
Alan Radin, Radio Koper|3. Istrski maraton
Foto: Alan Radin/Radio Koper

Več kot pet tisoč tekačev in množica spremljevalcev ter drugih obiskovalcev bo napolnilo slovensko Istro in še zlasti Piran ter Portorož. Vrhunec otroških tekov bo na sporedu danes, nedelja pa bo rezervirana za maraton, polmaraton in tek na 9 kilometrov in pol. Spremljevalni program je tudi letos zelo bogat, tako da bo se bodo obiskovalci na prireditvenem prostoru zadržali tudi po tekih. Organizatorji predvsem za jutri opozarjajo na pravočasen prihod na prireditev, saj je pričakovati velik naval obiskovalcev. Največ prometnih zapor bo v Portorožu, pojasnjuje vodja prireditve Antonela Lukič:

"Priporočamo prihod vsaj dve uri prej. Center Portoroža, se pravi od TIC-a pa do Stare oljke, bo zaprt od 7. ure zjutraj do 18. ure popoldan v nedeljo. Nekaj krajših zapor bo tudi v soboto zaradi izvedbe Kapkovih otroških tekov."

Organizatorji priporočajo prihod na prizorišče z avtobusom. "Organizirali smo brezplačne avtobusne prevoze na relaciji Portorož–Koper in obratno, tako da priporočamo, da vsi uporabijo te prevoze."

Eno bolj problematičnih točk bi lahko predstavljala dela na krožišču v Strunjanu, vendar so prireditelji poskrbeli tudi za to. "Izvajalca smo lepo prosili, naj uredi, da bo promet potekal normalno in nemoteno. Zagotovili so nam, da bodo to uredili."

Na trasah tekov so postavljene table, ki opozarjajo na začasne zapore določenih cest, prebivalci so bili o spremembah prometnega režima obveščeni tudi po pošti.

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki