Trenutno se predvaja:
2. december 2019 ob 08:58 Novice

Vodenje Osnovne šole Koper zaenkrat ne zanima nikogar

Na nedavni razpis za ravnatelja se ni prijavil nihče, zato ga bodo ponovili. Šolo bo še naprej vodila vršilka dolžnosti ravnatelja.
Osnovna šola Koper je nastala pred trinjastimi leti po združitvi dveh mestnih šol. Foto: OŠ Koper
Osnovna šola Koper je nastala pred trinjastimi leti po združitvi dveh mestnih šol. Foto: OŠ Koper

Največja koprska osnovna šola išče ravnatelja, ki bi želel voditi 160-članski kolektiv ter usmerjati pedagoško delo z 965 otroki. Zaenkrat tega ne želi početi nihče. Na razpis ni prispela niti ena prijava. "To je nekoliko presenetljivo," meni predsednice sveta zavoda, Ingrid Poropat. Razpis bodo ponovili v januarju. Med pogoji za zasedbo delovnega mesta ne bo več znanja italijanščine. Poropatova se nadeja, da bodo tako razširili možen nabor.

Šolo sedaj kot vršilka dolžnosti vodi Niti Krota Bagari, ki je to funkcijo prevzela po predčasnem odhodu Antona Baloha. Poleti je na ministrstvu prevzel vodenje direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo. Mestno šolo je vseh 13 let, odkar so jo zgradili, vodil prav Baloh. Slišati je bilo sicer, da bi ga vrnitev v Koper znova zanimala, a je to možnost že ob objavi prvega razpisa zanikal, istega mnenja je bil tudi pred objavo novega izbora.

Poropatova ocenjuje, da bi moral imeti ravnatelj za vodenje tako velike šole poleg pedagoškega tudi managersko znanje. Izziv bo tudi dejstvo, da je bila grajena kot trioddelčna šola, vpisanih otrok pa je bistveno več.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki