Trenutno se predvaja:
17. maj 2018 ob 13:35Novice

Vodstvo Luke še ni prepričalo koprskega župana

Pritožba na okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola po sedmih mesecih še čaka na sodno odločitev.
Luka Koper
Podaljšanje prvega pomola je za Luko Koper najpomembnejša strateška naložba, saj kontejnerski terminal do leta 2020 deležen največjega dela planiranih investicij, kar 235 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

Upravno sodišče v sedmih mesecih še ni odločilo o pritožbi koprske občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola. Upravi Luke Koper, ki jo vodi Dimitrij Zadel, vodstva občine ni uspelo prepričati, da pritožbo umakne.

Že več kot leto dni je staro okoljevarstveno dovoljenje, ki ga je Agencija za okolje izdala Luki Koper za podaljšanje prvega pomola. To je pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja, da bi obalo podaljšali za sto metrov in jo namenili skladiščenju kontejnerjev. In že sedem mesecev o pritožbi koprske občine odloča novogoriški oddelek upravnega sodišča. Po menjavi uprave Luke Koper so bila pričakovanja, da bo Dimitrij Zadel s koprskim županom dosegel dogovor o umiku pritožbe, velika. A se to v petih mesecih ni zgodilo. »Moram reči, da se še vedno konstruktivno in pozitivno pogovarjamo o tem. Vsekakor je naš interes, oz. interes Luke Koper, da se pomol podaljša. Bom pa rekel tako: mi potrebujemo Mestno občino Koper in občino Ankaran, oni pa potrebujejo nas,« je povedal Zadel.

V Luki poudarjajo, da gre za ključen projekt: za del naložbe so prejeli 20 odstotno sofinansiranje Evropske unije. Lani so ob prejetju dovoljenja menili, da bi morebitno zavlačevanje ogrozilo posojilo Evropske investicijske banke. Odločanje o tožbi je v zaključni gazi. Sodna odločba bo odpravljena najkasneje v juniju, so nam odgovorili z Upravnega sodišče.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki