Trenutno se predvaja:
2. junij 2020 ob 12:09 Novice

Vroče zaradi volitev v KGŠ

Klub goriških študentov pretresajo obtoževanja, odstopi ter posluževanje sodnih in upravnih poti. V tako pregretem ozračju so potekale tudi volitve novega vodstva kluba. Predsednica je marca odstopila, do odstopov pa je prihajalo tudi v upravnem odboru.
Očitkom in razkolu v novogoriškem KGŠ-u ni videti konca. Foto: Leo Caharija/Primorske novice
Očitkom in razkolu v novogoriškem KGŠ-u ni videti konca. Foto: Leo Caharija/Primorske novice

Z zapisom o hudih kršitvah na volitvah Kluba goriških študentov, ki so potekale na daljavo oziroma prek spletne aplikacije Zoom, se je najprej odzvala anonimna Študentska lupa. Da so bile volitve nezakonite in se jih niso mogli udeležiti vsi zainteresirani trdi Tomaž Povodnik iz poražene skupine:

"Reagirali smo tako, da smo se zbrali skupaj in v bistvu pripravljamo pač pritožbo na Upravno enoto in morebitni upravni spor oziroma tožbo na Okrajnem sodišču zoper njih."

Sara Grmek, predsednica v odstopu, ki je tudi skrbela za potek volitev, vse očitke odločno zavrača, pri tem pa se sklicuje na navodila Zveze študentskih klubov Slovenije in pravno mnenje Centra nevladnih organizacij:

"Bilo je prisotnih 81 članov in prejeli smo tudi 81 glasov na tajnem glasovanju. Prav tako so lahko vsi glasovali tudi javno. Sejo je nadzirala nadzorna komisija ŠOS, ki je tudi za to pristojna. Zaenkrat nas niso obvestili o nobenih nepravilnostih."

Poročilo o izvedbi volitev bo nadzorna komisija obravnavala na prihodnji seji, zato na vprašanje o morebitnih kršitvah za zdaj ne morejo odgovoriti, sporočajo iz Študentske organizacije Slovenije. Napete strasti znotraj KGŠ-a pa bo skušal pomiriti novi predsednik Matjaž Bratušek:

"Jaz sem odprt za vse strani, da se stare zamere pusti za nami in, pač, delati v dobro kluba in popravit zunanjo podobo kluba."

Navsezadnje, Klub goriških študentov šteje prek 500 članov in razpolaga s 140 tisoč evri študentskega denarja.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki