Trenutno se predvaja:
8. oktober 2019 ob 11:45 Novice

Vzemite knjigo in pojdite v hribe

V vseh oddelkih Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin se je začela akcija hriBRANJE. Z njo bi radi spodbudili pohodništvo in branje.
Radio Koper
V knjižnih kotičkih lahko obiskovalci najdejo literaturo na temo pohodništva in hoje. Foto: Radio Koper/Meta Škvarč

Akcija hriBRANJE je namenja otrokom in odraslim, bralcem in pohodnikom. Drugo leto jo pripravljata Posoški razvojni center in Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin. Miro Kristan s Posoškega razvojnega centra.

"Gre za pobudo, ki naslavlja bralce, da vzamejo v roke kakšno knjigo ali se odpravijo na hrib, še bolje oboje in na tak način povežejo svoje doživljanje hribov."

Z akcijo želijo spodbuditi branje knjig s tematiko hoje in pohodništva, pojasnjuje Peter Pavletič iz knjižnice Cirila Kosmača.

"Vabimo pa tudi vse sodelujoče, da se v tem času tudi gibajo in če se podajo na kakšen hrib, lahko na kupon odtisnejo tudi planinski žig in nato tudi sodelujejo v dodatnem žrebanju za nagrade."

Na seznamu priporočene literature, ki ga najdete tudi na spletu, sta med drugimi tudi Mencingerjeva Hoja na Triglav in Vandotov Kekec nad samotnim breznom. Peter Pavletič:

"Zadnjo knjigo, ki smo jo tudi priporočili v branje, so bile Triglavske poti Sama Ruglja, ki je tako za ljubitelje klasičnih pohodov, kot za tiste, ki ljubijo visokogorje."

Akcija hriBRANJE se bo zaključila na mednarodni dan gora, ki bo decembra. Takrat bodo tudi izžrebali nagrajence akcije.

Meta Škvarč


Zadnji prispevki