Trenutno se predvaja:
5. avgust 2019 ob 14:27 Novice

Vzpostavitev zavoda za turizem obrodila sadove

Po enem letu delovanja Javnega zavoda za turizem občini Miren Kostanjevica so vidni rezultati. Obiskovalcev je vse več, prav tako pa se lahko pohvalijo tudi z odličnim finančnim iztržkom.
BoBo
Cerje pa je po mnenju turistične patrulje najlepša razgledna točka v državi. Foto: BoBo

Po prvem letu delovanja Javnega zavoda za turizem v občini Miren Kostanjevica, ki ga kot vršilka dolžnosti vodi Arjana Suhadolnik, so zadovoljni. Večino zastavljenih ciljev so izpeljali in pomembno oživili turistični utrip na destinaciji, ki so jo poimenovali Miren Kras.

"Cilji so bili oživitev pomnika miru na Cerju, vzpostavitev nove ponudbe, okrepčevalnice Cerje in trgovine Cerjanka. Pomnik je postal tudi poročni objekt. Okrog pomnika smo polepšali poti miru, ki so dobile nove usmerjevalne table."

Organizirali so veliko število dobro obiskanih dogodkov, od razstav priznanih umetnikov do prireditev.V samo enem letu so uspeli iz tržnih dejavnosti ustvariti več kot 33 tisoč evrov prihodkov. Obiskovalci prihajajo od povsod.

"Številke trenutno kažejo, da imamo dobrih 50 oststotkov domačih gostov, med ostalimi pa so v največjem številu Italijani, Madžari, Nemci, Romuni, Francozi in Nizozemci."

Število nočitev se je letos povečalo za več kot petino, enodnevni obisk pa se je povečal za kar 30 odstotkov. Vendar nastanitvenih zmogljivosti glede na povpraševanje primanjkuje, kar bo ena pomembnih dejavnosti zavoda v prihodnje.

"Veseli me, da bomo ena prvih, če ne prva občina v Sloveniji, ki bo sprejela odlok o organizaciji javnih prireditev brez plastike."

Občina je že prejela zlati znak Slovenija zelena destinacija, mednarodno priznanje kultura natura, Cerje pa je po mnenju turistične patrulje najlepša razgledna točka. Z jesenjo bosta v zavodu začeli z delom dve novi sodelavki, kar bo turizmu v občini Miren Kostanjevica dalo še dodaten zagon.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki