Trenutno se predvaja:
12. avgust 2019 ob 09:44 Novice

Z mosta najboljše skočil 17 letnik

Kanal ob Soči je bil ponovno prizorišče tradicionalnih skokov z mosta. Tokratni so bili jubilejni, saj so atraktivno tekmovanje organizirali že tridesetič.
BoBo
BoBo

Poudarki

  • Dih jemajoči prizori z mostu v Kanalu ob Soči vsako poletje pritegnejo številne obiskovalce od blizu in daleč. Skoke z mostu organizira Turistično društvo Kanal. Letos je obiskovalce na bregovih reke Soče navduševalo 16 skakalcev.

Tudi letos so se preizkusili skakalci z vseh koncev sveta, slavil pa je 17-letni Aidan Heslop iz Velike Britanije. Prireditev, kakršnih ni veliko pri nas, je pritegnila ogromno gledalcev.

Kamniti kanalski most, ki se pne 17 metrov nad rečno gladino, vzbuja strahospoštovanje tako tekmovalcem kot tudi gledalcem. Slednjih se vsako leto zbere veliko, saj so zračne akrobacije tekmovalcev prava paša za oči.

"Jaz ne bi skočila. Previsoko je, mene je strah, ko gledam. Previsoko, grozno. Nismo šli peš čez most, ampak najbrž mora biti kar visoko."

Na letošnjih skokih je sodelovalo zgolj 16 tekmovalcev, kar potrjuje, da gre za zahtevno tekmovanje, za katerega je potrebno veliko poguma. To je potrdila tudi Laura Rose Daufenbach iz ameriške Minessote.

"Mislim, da moraš biti zelo pogumen. Malo te mora biti tudi strah, da se zavedaš nevarnosti. Občutki na mostu so povezani s pripravo na skok. Prvo, kar občutim po skoku je, kako mrzla je voda. Ampak na tako vroč dan, kot je danes, to zelo prija."

Prireditev so v Kanalu prvič organizirali leta 1989. Predsednik Turističnega društva Kanal ob Soči Branko Dolenc.

"V Kanalu se že dolgo let skače, že jaz se spomnim, da sem kot otrok skakal, skakali pa so tudi ostali. Morda smo to bolj organizacijsko naredili tako kot je v Mostarju, ampak je to čisto drugačna zgodba. Najprej je že sam kanalski most in kanjon reke Soče sta zanimiva za pogledati. Potem pa ko se to še napolni z občinstvom in z atraktivnimi skoki je to res čudovita zadeva."

Pred tekmovalnim delom so se v skokih z nižjih skakalnic preizkusili tudi najmlajši.

Meta Škvarč

Foto: BoBo


Zadnji prispevki