Trenutno se predvaja:
12. avgust 2019 ob 11:59 Novice

Za varno in urejeno okolje

Krajani Fiese si želijo urejenega in varnega okolja. Na piransko občino so naslovili poziv v katerem vodstvo pozivajo, da uredi prometno infrastrukturo in tako zagotovi varno bivanje v kraju.
Radio Koper
Pločnika do Fiese ni, gostje se pri parkiranju jeklenih konjičkov znajdejo po svoje. Foto: Vesna Potočar Godnič/Radio Koper

V Fiesi je prijetno, vendar prostor za izboljšave ostaja, kaže anketa med turisti:

"Zelo je lepa, sploh za otroke, lahko pa bi imeli več gostinske ponudbe. Kakšna pekarna bi bila priorčna," pove Valerija Brišnik iz Ruš. Lidija Ficko, ki prihaja iz Ljutomera, doda:

"Če bi se kdaj malo počistilo, bi tudi bilo dobro. Drugače pa voda je odlična."

Tako sta povedali dopustnici. Krajani, ki v Fiesi živijo, pa opozarjajo na drugačne težave, predstavili so jih v pismu, ki so ga poslali tudi občinskemu vodstvu. Pobudnik krajanov za ureditev Fiese, Gorazd Sivka:

"Pozivamo občino, da pristopi k urejanju Fiese. Najprej je pomembna cestna infrastruktura, pločniki, problem imajo tudi avtobusi in dostava."

Center šolskih in obšolskih dejavnosti na leto obišče 4 tisoč gostov, 3 tisoč je šolarjev, je povedal vodja Rado Gregorič:

"Dostop zelo je neroden. Avtobus morajo gostje pustit na sredini, pločnika ni."

Potrebujejo tudi javno razsvetljavo vsaj na ključnih lokacijah, učne poti ob jezeru, več ekoloških otokov.

Za ureditev Fiese se bo zavzel tudi direktor Okolja Piran, Gašpar Gašpar Mišič, ki pravi, da sta na Fieso pozabili tako občina kot država in obljublja drugačno politiko - prvi korak bo boljše upravljanje s prostorom.

"Uredili učne poti, da bi uredili tudi družinsko plažo, da ne bi bil tam več prisoten "kičeraj" in da ne bi bila Fijesa tako zanemarjena."

Na občini Fiese niso pozabili, pravijo, postavili so prometne znake, omejili hitrost vozil in poskrbeli za parkiranje avtobusov. Še letos napovedujejo tudi obnovo ceste in ureditev pločnika.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki