Trenutno se predvaja:
16. april 2018 ob 17:27Novice

Za vstop v koprsko pristanišče bodo morali vozniki tovornjakov kupiti dovolilnice

Tisti, ki so že zaprosili, so dovolilnice dobili brezplačno, v prihodnosti bodo stale 15 evrov. Prevozniki upajo, da bo to skrajšalo čakanje ob vstopu.
Tovornjaki ob vhodu v pristanišče. Foto: Radio Koper

Vozniki tovornjakov, ki bodo po prvem maju želeli zapeljati v pristanišče, bodo morali imeti za to novo dovolilnico - enkratno ali letno. Luka poziva avtoprevoznike, naj za letne zaprosijo pravočasno. Do zdaj so jih izdali 1850.

Luka Koper za voznike tovornih vozil uvaja dovolilnice, ker gre - kot pojasnjuje v varnostni službi pristanišča - za vstop na varovano območje. Do zdaj so nadzor izvajali fizično, zdaj pa želijo to poenostaviti. Elektronsko vstopanje za tovornjake bo večfazno.

Luka je novost predstavila združenjem avtoprevoznikov pri Gospodarski in Obrtni zbornici. Pri slednji je sodeloval tudi ajdovski avtoprevoznik Bogdan Semenič: "Nam je interes, kot prevoznikom, da se čim prej obrnemo, da čim prej pridemo v pristanišče in da čim prej zapustimo pristanišče. Upam, da bodo s temi dovolilnicami, ki jih bodo imeli vozniki s sabo, bolj hitro vstopili v prostor Luke."

Dovolilnice, za katere je Luka prejela vloge do včeraj, bodo brezplačne. Potem bo za posameznega voznika stala 15 evrov. Do zdaj so prejeli vloge za več kot 1800 uporabnikov, število se, pravijo v Luki, dnevno povečuje.

Brez dovolilnice vstop v pristanišče ne bo mogoč, voznike bodo napotili na zunanji kamionski terminal, kjer bodo lahko kupili dovolilnice za enkraten vstop. V prehodnem obdobju bodo voznike zgolj opozarjali.

Prispevek Tjaše Škamperle:


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki