Trenutno se predvaja:
8. januar 2019 ob 08:30Novice

Začetek priprav ND Gorica z novim trenerjem

V Novi Gorici se v nogometno pomlad podajajo z novim trenerjem Nerminom Bašičem, ki je z ekipo na pomožnem igrišču Ob Kornu opravil prvi trening.
Radio Koper/Sandi Škvarč|
Prvi delovni teden novega leta je po tradiciji tudi čas za začetek zimskih priprav nogometnih prvoligašev. V Novi Gorici ga začenjajo z novim trenerjem. Foto: Radio Koper/Sandi Škvarč
Radio Koper/Sandi Škvarč|

Na prvi pogled nič novega, klasičen začetek priprav s tekaškim treningom in tudi nekaj udarcev po žogi, ki pa je v tej fazi bolj pripomoček za izvajanje posameznih vaj. Seveda pa velika novost v primerjavi s preteklimi polsezonami, ko je bil na čelu trenerskega štaba legenda kluba Miran Srebrnič. Po neuspešnem drugem delu sezone, ki ga je Gorica zaokrožila s serijo petih zaporednih porazov, je vodstvo kluba reagiralo z zamenjavo trenerja: rezultatsko krizo bo reševal 35-letni Nermin Bašič, v Travniku v BIH rojeni trener, ki je nazadnje vodil slovenskega drugoligaša Radomlje.

»Lep občutek je postati član tako velikega kluba in biti del njegove zgodbe. Upam na korektno sodelovanje,« pravi Bašič, ki je sicer mladost preživel v Nemčiji, trener pa postal že s 27 leti. Z drugoligašem Radomlje je postal jesenski prvak, z Novogoričani je podpisal dve in pol letno pogodbo. Poudarja, da je njegov slog igre napadalen nogomet.

»Naš cilj je igrati atraktiven nogomet, ki bo pomagal igralcem rasti, da bomo koga prodali, saj je to nujno za preživetje kluba. Seveda imamo tudi cilj, to je uvrstitev v evropsko tekmovanje. Sami smo si ga postavili.«

Za igralce, tudi za tiste, ki so dlje v klubu in so tako rekoč nogometno zrasli z Miranom Srebrničem, je sprememba precejšnja. Kapetan Jaka Kolenc poudarja:

»Nekaj novega sigurno bo, se bomo najbolje pripravili v teh dveh mesecih, da bom čim bolje odigrali drugi del prvenstva in da se popravi tudi naše stanje na lestvici.«

Po jesenskem delu sezone je Gorica šele sedma. Za četrtim mestom, ki prinaša nastop v Evropi zaostaja pet točk, zadnje mesto je oddaljeno sedem točk. Nogometna pomlad bo torej zelo zahtevna.

Sandi Škvarč


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki