Trenutno se predvaja:
3. december 2019 ob 08:49 Novice

ZD Ajdovščina s tremi novimi ambulantami

Zdravstveni dom Ajdovščina bo prihodnje leto dobil tri nove ambulante. Financirali jih bodo s presežki letošnjega leta. Investicije so predvidene le na sedežu zdravstvenega doma v Ajdovščini.
Med možnimi projekti v Vipavi je župan navedel novo zobozdravstveno ambulanto, fizioterapijo in regijski center za mentalno zdravje. Foto: Primorske novice
Med možnimi projekti v Vipavi je župan navedel novo zobozdravstveno ambulanto, fizioterapijo in regijski center za mentalno zdravje. Foto: Primorske novice

Zdravstveni dom Ajdovščina ima letos skoraj 150.000 evrov presežka. V prihodnjem letu jih bodo namenili za nove prostore v Ajdovščini, so na zadnjih sejah sklenili ajdovski in vipavski občinski svetniki. Kaj načrtujejo, je povedal direktor zdravstvenega doma Egon Stopar: "Dve splošni ambulanti in eno referenčno ambulanto, kjer bi v bistvu delovali zdravniki, ki so prvenstveno večino časa usmerjeni v nujno medicinsko pomoč. Potrebe po prostoru so v našem zdravstvenem domu izredno velike za obravnavo pacientov. Ocenili smo, da je to najpomembnejša zadeva, ki jo je treba urediti."

Presežek sredstev bodo predvidoma namenili za predelavo starih prostorov fizioterapije v ambulante in ureditev novih prostorov fizioterapije, pa tudi za nakup nove opreme. Nove ambulante bodo v bližini ambulante nujne medicinske pomoči. Župana Občine Vipava Gorana Kodeljo moti, da so investicije predvidene le v Ajdovščini, ne pa tudi v Zdravstveni postaji v Vipavi: "Mi si prizadevamo za to, da bi se v prihodnje kaj več investiralo tudi v Vipavi. Na načelni ravni se z direktorjem zdravstvenega doma strinjamo. Zdaj bo treba določene projekte, ki jih bo seveda tudi on moral predlagati, operacionalizirati."

Med možnimi projekti v Vipavi je župan navedel novo zobozdravstveno ambulanto, fizioterapijo in regijski center za mentalno zdravje.

Ivana Zajc


Zadnji prispevki