Trenutno se predvaja:
11. februar 2020 ob 06:05 Novice

Zdravniki v Šempetru s podpisi proti spremembam

Zdravniki in vodstvo splošne bolnišnice v Šempetru pri Gorici tudi po današnjih pogovorih ostajajo vsak na svojem bregu v zvezi s spremembami statuta in organizacijskega ustroja te osrednje zdravstvene ustanove na severnem Primorskem.
Zdravniki so se dopoldan sestali s prvim možem šempetrske bolnišnice. Ostajajo vsak na svojem bregu. Radio Koper
Zdravniki so se dopoldan sestali s prvim možem šempetrske bolnišnice. Ostajajo vsak na svojem bregu. Radio Koper

Proti nameravanim spremembam organizacijskega ustroja se je do zdaj podpisalo prek 70 zdravnikov v šempetrski bolnišnici. Moti jih predvsem preimenovanje služb v oddelke, združevanje in ukinjanje nekaterih oddelkov, nam v telefonskem pogovoru pojasni Silvan Saksida iz bolnišničnega sindikata Fides. Tako po predlogu vodstva bolnišnice oddelka za okulistiko in otorinolaringologijo ne bi bila več samostojna, ampak podobno kot anestezija prenesena pod kirurško službo, radiologija in nuklearna medicina bi postali del skupnih medicinskih služb, navaja Saksida:

"To je strokovno nesprejemljivo, saj gre za nazadovanje poszamenih strok, denimo okulistike, ORL, nekaterih področij pediatrije, reanimacije z anestezijo. Te oddleke se spravlja v višje oddelke, kjer bo en predstojnik. Vprašljiva je koordiniranost pri skrbi za kadre in opremo. Direktorju smo povedali, da nameravamo vztrajati pri svojih stališčih in da bomo izbrali vse postopke, ki so nam na voljo."

Najprej se bodo obrnili na predsednico sveta zavoda in potem še na ministrstvo za zdravje, napovedujejo še v bolnišničnem sindikatu Fides, kjer so negativno mnenje k predlaganim organizacijskim spremembam bolnišnice podkrepili z do zdaj zbranimi prek 60-imi podpisi.

Direktor bolnišnice po današnjem sestanku izjav ni želel dati, pred njim pa nam je Radivoj Nardin dejal:

"Nisem prišel sem, da bi poslušal počutje zdravnikov ali ostalih. Prišel sem, ker je stanje v bolnišnici izredno slabo. Določene poteze smo povlekli. V tem trenutku poslujemo zelo dobro. Upam, da se bodo stvari izboljšale in da bomo obdržali to kondicijo."

Mimo dozdajšnje prakse se je brez navzočnosti javnosti sestal svet zavoda ter med drugim govoril o napovedanem odpuščanju zaposlenih, nam pisno potrdi predsednica sveta Kristina Kuhanec Tratar.

Valter Pregelj


Zadnji prispevki