Trenutno se predvaja:
28. januar 2021 ob 07:00 Novice

Zdravstveni dom Nova Gorica zanika vse očitke

Do medijev je prišlo nepodpisano pismo, ki navaja, da v novogoriškem zdravstvenem domu medicinski kader, ki deluje v covidnih ambulantah, ni bil deležen potrebnega izobraževanja oziroma usposabljanja za delovanje v covidnih razmerah.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Nepodpisani navaja, da v novogoriškem zdravstvenem domu zaposlenim niso nudili izobraževanj za uporabo zaščitne opreme in opravljanje testov ter da delo opravljajo medicinske sestre, ki niso imele dodatnega izobraževanja za delo z zaščitno opremo in je zato naj ne bi znale pravilno uporabljati.

Odgovor smo poiskali pri direktorici zavoda Petri Kokoravec: "Tisti, ki delajo v covidni ambulanti, so bili deležni izobraževanja oziroma usposabljanja. Vendar tu ne gre za neke visokotehnološko zahtevne postopke. Vse, kar izvajamo v tej ambulanti, izvajajo diplomirane medicinske sestre in zdravniki."

Petra Kokoravec, direktorica Zdravstvenega doma Nova Gorica. Foto: Radio Koper

Jemanje brisov na prisotnost virusa pa ni v ničemer drugačno kot jemanje brisov ob pojavnosti gripe in so zaposleni tega že vešči. Petra Kokoravec je povedala: "Tam, kjer smo zaznali, da se s tem morda kdo ni srečal, je vodja vstopne točke, kakor tudi pomočnik direktorja za zdravstveno nego, sta tem zaposlenim nudila ustrezne informacije."

V covidni ambulanti sta dnevno dve medicinski sestri in dva zdravnika. Na točki za hitre brise je stalna šestčlanska ekipa diplomiranih medicinskih sester, je povedala pomočnica direktorice za zdravstveno nego, Mojca Vidic: "To je kader, ki mora to znanja imeti in je za to tudi usposobljen."

Okužb med zaposlenimi, ki delajo na covidnem področju, doslej ni bilo. Kako se čutijo usposobljene oziroma ali pogrešajo dodatne informacije, smo želeli preveriti tudi med medicinskimi sestrami, vendar niso hotele pred mikrofon. Vodstvo zdravstvenega doma pa zagotavlja, da vsi postopki tečejo pravilno in anonimni zapis ocenjuje kot neutemeljen.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki