Trenutno se predvaja:
19. oktober 2020 ob 08:23 Novice

Zemljišče v Oltri spet naprodaj

Rdeči križ znova prodaja stavbno zemljišče v Ankaranu. Če bi našel kupca, bi olajšal svoj finančni položaj. Javni poziv za oddajo ponudb se izteče danes.
Foto: Rdeči križ
Foto: Rdeči križ

Humanitarna organizacija se je odločila za četrti poskus prodaje skoraj dveh hektarjev velikega zemljišča v Oltri. Tokrat je izklicna cena milijon 800 tisoč evrov. To je za okoli dva odstotka manj, kot so želeli iztržiti na lanski novembrski dražbi.

Za morebitne kupce ne nepomembno dejstvo je, da so poleti prenehali veljati t. i. zaščitni ukrepi, s katerimi je občina Ankaran po ustanovitvi zaščitila zemljišča pred neželenimi gradbenimi posegi. Računala je namreč, da bo v tem času sprejela prostorski načrt, ki bi začrtal dolgoročni razvoj ankaranskega polotoka. Ker zaščitni ukrepi ne veljajo več, OPN pa še ni sprejet, na Rdečem križu v razpisu za dražbo navajajo, da je na zemljišču, ki ga prodajajo, dovoljeno graditi v skladu s trenutno veljavnimi prostorskimi akti - ti pa so vsi še iz nekdaj združene koprske občine. Zanimanje za zemljišče je, pravijo na Rdečem križu. Če bi ga prodali, bi nekoliko omilili finančne težave po zapletih z gradnjo hotela Arija na Debelem rtiču.

Foto: Rdeči križ

Občina Ankaran občinski prostorski načrt še sprejema. Tako kot v ostalih občinah v Istri, pa je interes po pozidavi tudi tu velik. Po letošnjem juliju, ko zaščitni ukrepi ne veljajo, so štirje investitorji na upravno enoto vložili vlogo za gradbeno dovoljenje.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki