Trenutno se predvaja:
11. julij 2019 ob 12:04 Novice

Znani so rezultati splošne mature

Danes so dijaki izvedeli, kako so se odrezali na zrelostnem izpitu. Na spomladanski rok splošne mature se je prijavilo 6343 kandidatov iz 84 šol, ki so maturo opravljali iz 33 različnih predmetov.
Radio Koper
Veselje dijakov in učiteljev ob uspešno opravljeni maturi je bilo obojestransko. Foto Tjaša Škamperle/Radio Koper

Z uspehom na splošni maturi so dijake na šolah seznanili danes, na spletu pa so svoje rezultate pri posameznih predmetih lahko videli že zjutraj, s pomočjo šifre. Veselje dijakov in učiteljev ob uspešno opravljeni maturi je bilo obojestransko. Dijaki so bili zadovoljni in nekateri, tisti, ki so se najbolje odrezali, so bili tudi presenečeni:

"Očitno sem zlati maturant, česar se nisem nadejal. Sem presenečen, čeprav sem si želel doseči dober uspeh. Čeprav rezultat ni tako pomemben za faks, ga jemljem kot nek osebni dosežek."

"Kot da sanjam... ne vem sploh, kaj naj rečem, še vedno ne morem verjeti. Sem v šoku. Zjutraj sem takoj pogledala in sem bila presrečna. Zdaj bom po vsej verjetnosti sprejeta na logopedijo, kar je bila moja prva izbira."

"Zdaj sem še pod vtisom rezultatov, osebno sem se zelo potrudil. Rezultat bi bil lahko boljši, je pa ta matura eno popotovanje, zanimiva."

"Bi rekel celo, da je bila to neka pozitivna izkušnja. Tako bodo potem potekala tudi izpitna obdobja na faksu in tako naprej. "

Tudi nekateri novogoriški dijaki so se že zjutraj pozanimali o svojem uspehu in danes bolj mirni vstopli v šolo:

"Bila sem malo živčna, ampak na koncu je bilo v redu. Trud je poplačan."

"Čakati je bilo težko, ker sem vedel, da sem se zelo potrudil. Na koncu mi je zmanjkala samo ena ocena od diamantnega maturanta."

Dijaki, ki se z objavljenimi rezultati ne strinjajo, imajo še vedno možnost, da najpozneje naslednji dan po vpogledu podajo ugovor na izračun točk.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki