Trenutno se predvaja:
11. oktober 2017 ob 12:09 Novice

Župani treh goriških občin v Bruslju

Trije župani - novogoriški, goriški in šempetrsko-vrtojbenski - danes potujejo v Bruselj na Evropski teden regij. Tam bodo predstavili skupne projekte, ki že potekajo, in načrte.
Župani na ponedeljkovem  srečanju občinskih svetnikov iz Gorice, Nove Gorice in Šempetra-Vrtojbe. Foto: David Verlič / MONG
Župani na ponedeljkovem srečanju občinskih svetnikov iz Gorice, Nove Gorice in Šempetra-Vrtojbe. Foto: David Verlič / MONG

Sodelovanje in skupno snovanje obmejnega Goriškega prostora je prepričalo tudi Bruselj, poudarja novogoriški župan Matej Arčon: "Kar se mi zdi pomembno, je to, da nas je Bruselj izbral kot zgled čezmejnega sodelovanja. Predstavljamo naše skupne ideje, skupne projekte in tudi načrte, ki jih imamo za razvoj te obmejne regije."

Bivanje v Bruslju bo županska trojica izkoristila tudi za obisk evropskega parlamenta in srečanje s komisijami, ki so vezane na delovanje EZTS. "Predstavili bomo predvsem našo zamisel o skupni ekonomski coni, ki jo načrtujemo v bodoče predstaviti tako slovenski kot italijanski vladi."

Goriški župani upajo, da bodo načrte regije tudi v Bruslju prepoznali kot dobre in jih potrdili in podpirali tudi finančno: "Predvsem želimo najti skupno pot kako realizirati projekte, ki so še v fazi idejnih zasnov."

O načrtovani kandidaturi Nove Gorice in vključitvi Gorice v Italiji za Evropsko prestolnico kulture tokrat še ne bodo seznanili gostiteljev. To bo predmet obiska, ko bo pripravljen akcijski načrt projekta, je še povedal Matej Arčon.

Prispevek Ingrid Kašca Bucik.


Zadnji prispevki