Trenutno se predvaja:
13. oktober 2018 ob 12:18Novice

30 let orkestra Glasbene šole Postojna

V dvorani Alojza Srebotnjaka na Glasbeni šoli Postojna bo danes ob 19.uri slavnostni koncert ob 30-letnici šolskega godalnega orkestra, ki ga že vseh trideset let vodi profesorica Marinka Kukec Jurič.
Godalni orkester
Godalni orkester Glasbene šole Postojna je že nastopil tudi v dvorani Slovenske filharmonije. Foto: Občina Postojna

Godalni orkester Glasbene šole Postojna bo ob jubileju zaigral na koncertu, ki ga bodo pospremili z izidom biltena in priložnostne CD plošče.

Orkester, ki je že 30 let ponos postojnske Glasbene šole pa tudi občine, pripravlja tokrat prav poseben spored. Oblikovali ga bodo člani vseh generacij, saj mladi glasbeniki ostajajo zvesti svojemu orkestru, tudi ko končajo svoje šolanje v Postojni. Nekateri v njem igrajo že več kot 20 let. Zato bodo v svoj spored uvrstili tudi uspešnice iz preteklih let oziroma tiste partiture, ki so bile med vsemi generacijami najbolj priljubljene. Med njimi so Brittnova Simple Symphony, Respighijevi Antični plesi in arije, Holstova Suita Sveti Pavel in druge…. Nekaj teh bodo zaigrali tudi nocoj, nam je povedala dirigentka Marinka Kukec Jurič:

»Za to priložnost je zasedba malce drugačna od tiste v zadnjih dveh šolskih letih. Orkestru se bodo pridružili nekdanji člani, ki so že zaključili šolanje. Temu primeren bo tudi program.«

Marinka Kukec Jurič bo s tem koncertom zaokrožila svoje delo z orkestrom, in se po tridesetih letih od njega poslovila, dirigentsko paličico pa prepustila mlajši kolegici.

Lea Hedžet


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki