Trenutno se predvaja:
9. oktober 2018 ob 19:32Zgodbe

Damir Hadžić : Še enkrat bi šel po isti poti

V koprskem klubu igra že deseto sezono, z njim je osvojil vse domače lovorike. Zdaj igra v tretji ligi, vendar verjame, da se bo kmalu vrnil v prvo.
Na fotografiji iz leta 2012 Damir Hadžić brani žogo pred nogometašem Olimpije. Foto: MMC

Damir Hadžić ima za sabo dolgo in uspešno kariero. Postavni branilec je odigral kar 314 prvoligaških srečanj in dosegel 13 golov. Za mlado reprezentanco je odigral 17 tekem in se enkrat tudi vpisal med strelce. Hadžić je začel v domači Izoli, za tamkajšnjo člansko ekipo je zaigral, ko je bil še mladinec.

V največje mesto Slovenske Istre je prišel v sezoni 2003/2004, takrat je Koper vodil Milivoj Bračun, športni direktor pa je bil Alfred Jermaniš. Kasneje je s Koprom pobral vse domače lovorike, tega je še zdaj zelo vesel. "Rad se spomnim vseh teh uspehov, s takratnimi soigralci se večkrat pogovarjamo o tistih dneh."

Ob igranju za Koper je kar šest let prebil tudi v Celju. "Na Celje me vežejo zelo lepi spomini, dobro nam je šlo, stkal sem tudi veliko prijateljskih vezi. Ko mi čas omogoča, si še vedno rad ogledam tekme Celjanov," je povedal Damir, ki je v času bivanja v mestu ob Savinji pogosto obiskoval tekme rokometašev Celja v Ligi prvakov.

Dolgoletnemu prvoligaškemu igranju je dodal tudi sezono v ajdovskem Primorju, lani pa se je skupaj z Daliborjem Radujkom in Jako Štromajerjem podal k repenskemu Krasu. "Zgodba je bila zanimiva, žal se ni izšlo po naših načrtih, vsekakor pa to obdobje jemljem kot dodatno življenjsko izkušnjo. Ko gledam nazaj, se mi zdi, da ne bi sprejel nobene drugačne odločitve."

S Štromajerjem je soigralec tudi v zdajšnji zasedbi Kopra, glavnina soigralcev pa je krepko mlajših. "Z mlajšimi soigralci sem se dobro ujel, treningi pod vodstvom trenerja Damirja Milinovića so zelo kvalitetni, tako da je vse v najlepšem redu."

Tretjeligaška konkurenca Koprčanom ne predstavlja resnejših težav, največ pozornosti je bilo namenjene derbiju z Izolo. "Kot otrok sem sanjal, da bom igral na tem derbiju, vsi so mi govorili, kako posebni občutki so to. Zdaj, ko sem to doživel, lahko potrdim, da je temu res tako."

Izziv bo četrtfinalni pokalni obračun z Olimpijo. Na Bonifiki, ki je lačna atraktivnih dvobojev, bodo 17. oktobra gostovali aktualni državni in pokalni prvaki. "Verjamem, da bo prišlo veliko gledalcev, potrebujemo pomoč s tribun. Ta tekma je nekakšna nagrada za naše delo, naša prednost je, da lahko nastopimo povsem neobremenjeno. Že zdaj se veselim te preizkušnje."

34-letni Izolan ima tudi v prihodnje ambiciozne načrte. "Počutim se dobro, telo brez težav sprejema napore na treningih in tekmah. Želim si, da bi se s Koprom vrnil v prvoligaško druščino. Želim si zaključiti tam, kjer sem s Koprom začel, torej v prvi ligi."

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete preko povezave nad besedilom.

Primož Čepar


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki