Trenutno se predvaja:
26. november 2018 ob 14:53 Glasba

Extaza: "Rock nam dopušča, da izražamo svoja čustva - na zelo glasen način!"

Zmagovalna Jesenska pesem in pol tega tedna je skladba Ta cvet skupine Extaza.
Foto: Promocijsko gradivo/Extaza

Energični rockerski trio, ki v obstoječi zasedbi deluje dobri dve leti, združuje skupna ljubezen do modernega in udarnega rocka. Pevec in kitarist, ki je hkrati tudi ustanovni član skupine, Dani Polajnar je v pogovoru v Dopoldnevu in pol predstavil še preostala dva člana zasedbe, bobnarja Aleša Korošca in Martina Valiča, kitarista, basista ter back vokalista in povedal, da so se našli tako, da so se poznali, ker je vsak ustvarjal v svoji zasedbi, da so se pred dvema letoma usedli, začutili, da je kemija med njimi prava in takoj začeli z ustvarjanjem avtorske glasbe.

Še letos, sredi decembra, bodo izdali prvenec Alkimija. Rock jim dopušča, da izražajo svoja čustva in to na zelo glasen način, sicer pa njihove pesmi združuje strast do vsega, kar počnejo. Kaj pa zmagovalna skladba? Pesem opisujejo z naslednjimi besedami: "Ta cvet je komad, ki govori o ljubezni, strasti, podpori in občutljivosti odnosa med dvema. Nič ni garantirano, nič ni večno samo po sebi. Če pa se zavedamo prednosti, ki nam jih odnos daje, pa ga lahko vzdržujemo le tako, da nanj pazimo kot na nežen cvet."

Njihovo energijo so Primorci imeli priložnost začutiti pretekli petek v Kopru, ko so nastopili v Rifugio baru. Naslednji nastop bo 15. decembra v Orto baru v Ljubljani. V začetku prihodnjega leta Extazo čaka manjša vseslovenska turneja.

Pogovoru Danija Polajnarja in Anite Urbančič lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

Anita Urbančič


Zadnji prispevki