Trenutno se predvaja:
24. oktober 2018 ob 12:10 Glasba

Ganljivo srečanje nekdanjih članov Ansambla Ottavia Brajka

Radio Koper začenja priprave na praznovanje 70-ega rojstnega dne. Pripravljamo 4 javne oddaje v štirih letnih časih.
Ansambel Ottavia Brajka
Med pripravami na 70. rojstni dan Radia Koper smo se srečali z nekdanjimi člani ansambla Ottavia Brajka. Srečanje je bilo ganljivo, saj se mnogi niso videli že veliko let. Na sliki od leve proti desni Slavko Baranja, Florjan Jan Miculinič, Ottavio Brajko, urednica Smilja Baranja, Nadja Bizjak, Ivan Bizjak, Stojan Petrinja, Silvo Boštjančič. Foto: Radio Koper
Ansambel Ottavia Brajka

Na sliki od leve proti desni Zvone Pavšič, Ottavio Brajko in Nadja Bizjak. Foto: Radio Koper

V pričakovanju praznovanja 70-letnice Radia Koper prihodnje leto se posebej veselimo tudi 50-letnice ansambla Ottavia Brajka. Ustvarjalci oddaje Gremo plesat smo se srečali z odličnim primorskim glasbenikom Ottaviem Brajkom in njegovimi nekdanjimi glasbenimi prijatelji.

V Brajkovi Izoli smo klepetali in snovali naš skupni program za prihodnje leto. Pridružili so se nam tudi Slavko Baranja, Nadja in Ivan Bizjak, Silvo Boštjančič, Florjan Jan Miculinič, Stojan Petrinja in Zvone Pavšič.

Ansambel Ottavia Brajka je prvi primorski narodnozabavni ansambel.

Radio Koper namreč že zdaj vabi na jubilejne prireditve, ki bodo februarja v Tolminu, maja v Svetem Antonu in na dvorišču Radia Koper, septembra v Planini pri Ajdovščini ter decembra v Pivki.

Prvi večji uspeh, ki jim je odprl tako rekoč vrata v vsej Sloveniji, je Ansambel Ottavia Brajka doživel na ptujskem festivalu leta 1971. Takoj po tem so posneli pri RTB veliko ploščo. Skupaj je ansambel posnel devet velikih plošč in kaset ter tri male plošče.

Posebej opozarjamo na septembrski nastop ansambla Ottavia Brajka, ki bo, odkar je leta 1992 nazadnje nastopil, znova stal na odru. To se bo zgodilo 28. septembra v Planini pri Ajdovščini, ob 50-letnici glasbe Ottavia Brajka. Praznovali bomo tudi 45-letnico Primorskih fantov. Ob rob Severne Primorske bomo tako pripeljali morske, posebno Brajkove viže.

Smilja Baranja


Zadnji prispevki