Trenutno se predvaja:
1. december 2020 ob 14:00 Glasba

Hamo: Ljubezen je večni problem, ki se ga ne da rešiti z revolucijo!

Danes nas je obiskala ena izmed najbolj popularnih rock skupin na slovenski glasbeni sceni, zasedba Hamo & Tribute 2 Love. V pogovoru z Janjo Lešnik so med drugim napovedali tudi skorajšnji koncert v Kinu Šiška.
Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Slogovno sicer fantje, ki so na sceni že 16 let, ostajajo zvesti sebi: krmarijo med klasičnim rockom, bluesom, soulom in funkom. Z zadnjim albumom, ki so ga tudi producirali sami, so še bliže zvoku, ki ga imajo že vsa ta leta v glavi in mu poskušajo slediti.

Z nami so bili Martin Janežič - Buco na bobnih in tolkalih, Denis Horvat - Duki na klaviaturah, Peter Dekleva na kitari, Uroš Škerl Kramberger - Hipi na bas kitari in pevec in kitarist Matevž Šalehar - Hamo.

"Na sceni je malo glasbenih poetov, ki si belijo glavo z revolucijo, je pa tistih, ki si glave razbijajo z ljubezenskimi težavami, zelo veliko," je začela Janja in zastavila vprašanje frontmanu: "Kaj misliš, zakaj je tako? Ljubezen je, kot kaže, velik, še večji problem?"

"Ljubezen je večni problem, ki se ga ne da rešiti z revolucijo," je odgovoril Hamo. V nadaljevanju je odgovoril tudi na vprašanje, ali bi pisal drugače, če bi bil ženska, ter ali je vse, kar slišimo v pesmih, biografsko.

Foto: Radio Koper

Kako pa se znajdejo v teh novih časih?

"Tako kot se moramo. Načeloma, če dobro odigramo, je po koncu komada aplavz, zdaj je tišina, vakuum. Težko je živeti brez 'feedbacka'. Bomo pa v bližnji prihodnosti izvedli en resen eksperiment: 12. decembra 2020 bomo izvedli prvi virtualni koncert v Kinu Šiška. Ne vemo, koliko ljudi bo kupilo vstopnico, mi bomo dali vse od sebe. Gremo poskusit, predvsem zato, ker je morda to naša prihodnost, torej možnost, da se obdržimo pri življenju."

Ali so iz tega časa odnesli tudi kaj dobrega? Hamo je odgovoril v svojem slogu: "Zaenkrat smo vsi še zdravi, kar je zagotovo vredno največ. Jaz osebno pa sem prinesel nekaj dodatnih kilogramov in nov izraz za kavč: lenišče (smeh)".

<

Anita Urbančič


Hamo & Tribute To Love so bili gostje torkovega Dopoldneva in pol.

Zadnji prispevki