Trenutno se predvaja:
11. marec 2019 ob 13:01 Glasba

Tatjana Mihelj želi obujati duh Slovenske popevke

Ljubezen do glasbe goji že od otroštva, saj izhaja iz glasbene družine. Želi posneti svoj prvi album in čim več nastopati.
Youtube
Tatjana Mihelj večinoma nastopa na domačih tleh severne in južne Primorske, pa tudi čez mejo v Italiji. Foto: Youtube

Novogoriška popevkarica Tatjana Mihelj je pritegnila pozornost slovenske javnosti v talent šovu. Kmalu je posnela prvi singel, priredbo legendarne zimzelene pesmi Mlade oči. Tatjanina velika želja je bila, da kmalu posname pesem, ki bo napisana le zanjo in bo prav tako ujela njej tako ljub zlati duh Slovenske popevke. Željo ji je uresničil Alex Volasko, ki je za pesem 'Sivo mesto' napisal besedilo, glasbo in aranžma.

Skladba je postala Pesem in pol na valovih Radia Koper in seveda smo Tatjano poklicali in ji čestitali.

Ko slišite ali zapojete pesem vam zaigra srce, ker že nestrpno pričakujete pomlad. To drži?

Ja, moje srce je poletno srce, ki uživa v visokih temperaturah. Zima in jesen nista zame.

Kako je nastala skladba?

Nastala je pod peresom Alexa Volaska, ki je napisal besedilo, glasbo in aranžma. Ko sva se srečala, po njegovi zmagi slovenske popevke, sem začutila, da bi on lahko bil pravi avtor moje skladbe. Ko mi je poslal osnutke te pesmi, se mi je zdelo, da mi je pisana na kožo.

Kakšna je bila za vas izkušnja na pevskem »talent showu«, ki se je pred kratkim zaključil?

Zelo dobra izkušnja. Na takih tekmovanjih človek vedno potegne pozitivne smernice. Podpisala sem pogodbo z založbo Dallas in rezultat se že vidi s to prvo skladbo, ki pa se nadaljuje z izdajanjem naslednjih pesmi.

Odraščali ste v družini, ki ji je bila glasba pri srcu. Ste si že od otroštva želeli, da bi postali pevka?

Ja, že od majhnega pojem. Najprej v manjših zborčkih tako v vrtcu, kot v osnovni šoli, bila sem solistka otroškega in mladinskega pevskega zbora. Petje mi je samoumevno.

Kakšne cilje in želje pa ste si v prihodnje zadali na glasbenem področju?

Rada bi izdala svoj CD, da imam svojo avtorsko prezentacijo, se udeležiti čim več festivalov v Sloveniji pa tudi nastopati na koncertih.


Zadnji prispevki