Trenutno se predvaja:
12. november 2020 ob 07:50 Komentar

"Kar želimo novinarji povedati javnosti, ne sme biti odvisno od odgovorov občinskih služb!"

Društvo novinarjev Slovenije ilirskobistriškega župana poziva, da se obnaša svoji funkciji primerno ter da z novinarji komunicira spoštljivo in dostojno. Komentar Tjaše Škamperle.
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Tako so se v društvu, kot smo poročali, odzvali na izjave Emila Rojca, ki je novinarke zmerjal s 'kurami nesnicami'. Njegovo ravnanje so kot nesprejemljivo označili tudi v stranki SD, katere član je.

Novinarji v lokalnem okolju spremljamo lokalne zgodbe. Poslušamo ljudi, njihove težave. Če so povezane z oblastjo, ustanovami, občinskimi ali državnimi službami, jih vprašamo po pojasnilih, odgovorih, rešitvah. To je naše delo. Obiskujemo seje občinskih svetov, se pogovarjamo s svetniki, z župani. Poročamo o predlogih, uresničenih projektih in požrtih obljubah. To je naše delo.

Župan Emil Rojc. Foto: Primorske novice/Leo Caharija

Kar želimo povedati javnosti, ne sme biti odvisno od odgovorov občinskih služb. Vsak prispevek ali članek lahko nastane brez njih. Če novinar opravlja svoje delo. To pa ne pomeni, da lahko ob vnovičnem ravnanju Emila Rojca, ki avtorice člankov označi za novinarke s t. i. 'kurjim sindromom', zamahnemo z roko. Če je hotel biti duhovit, mu ni uspelo. Če napišemo, da je primitiven, nam ne bo žal.

Če je hotel, da se o pereči temi ne piše, se je zmotil. Članki nastajajo in bodo še naprej tudi brez trenutnega predstavnika ilirskobistriške občine. Novinarji bodo preprosto še naprej opravljali svoje delo.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki