Trenutno se predvaja:
12. oktober 2018 ob 15:00Novice

Koprski bibliobus gre v Banja Luko

V koprski Taverni so danes predali v uporabo bibliobus ali potujočo knjižnico.
Bibliobus
v novem bibliobusu koprske knjižnice bo prostora za 11.000 knjig, kar je enkrat več kot doslej. Foto: Radio Koper/Tjaša Lotrič

Poudarki

  • Novi bibliobus v Koper prinaša moderno potujočo knjižnico z dostopom za gibalno ovirane.
Bibliobus

Staro vozilo ne bo romalo na odpad, temveč ga bosta knjižnica in koprska občina podarili Narodni in univerzitetni knjižnici Republike Srbske v Banja Luki. Foto: Radio Koper/Tjaša Lotrič

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja je v okviru mednarodnega projekta bibliobus podarila Narodni in univerzitetni knjižnici iz Banja Luke. Namen projekta je vzpostavitev bibliobusne knjižnične dejavnosti v Bosni in Hercegovini in posebnih postajališč tudi za pripadnike slovenske narodne skupnosti, ki živijo na širšem območju Banja Luke. Podpredsednica slovenskega društva Triglav, Nataša Kajmakovič:

"S tem bibliobusom bomo zagotovo pripomogli, da čim več knjižne besede pride k nam v Banja Luko in v okoliške kraje. Smo pa tudi ponosni, ker ni to samo darilo, to je tudi spomin na mnoge Slovence, Primorce, ki so se v različnih zgodovinskih obdobjih doseljevali v Banja Luko, si ustvarjali svoj dom in danes želijo, da imajo tudi večji dostop do slovenskega jezika."

Ob predaji sedanjega bibliobusa so predstavili tudi novo vozilo. Četrti bibliobus koprske knjižnice tako nadaljuje poslanstvo potujoče enote knjižnice v različnih primorskih krajih. V novem vozilu, ki je bolj prostoren in sodobno opremljen, bo 11.000 knjig, kar je enkrat več kot doslej. Nakup vozila sta omogočila ministrstvo za kulturo in koprska občina.

Tjaša Lotrič


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki