Trenutno se predvaja:
24. januar 2020 ob 14:58 Novice

13. februarja izredna seja v Kanalu

Izredna seja o okoljski problematiki v občini Kanal ob Soči bo 13. februarja, nanjo pa županja Tina Gerbec ne bo povabila društva Eko Anhovo in dolina Soče. V društvu to sprejemajo z obžalovanjem in napovedujejo svoj odziv.
Salonit Anhovo Foto: BoBo
Salonit Anhovo Foto: BoBo

Na poziv zdravnikov in zobozdravnikov Goriške, njihovih kolegov iz ostalih delov države in Zdravniške zbornice Slovenije, s katerim od odločevalcev na državni ravni zahtevajo bolj odgovorno ravnanje do okoljske problematike v srednji Soški dolini in sežiganja odpadkov v Salonitu Anhovo, se je danes odzvala županja občine Kanal ob Soči Tina Gerbec:

"Sklicala sem vse pristojne inštitucije: Ministrstvo za okolje, ARSO, Ministrstvo za zdravje, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zdravniško zbornico Slovenije, kot predstavnika zdravnikov podpisnikov, in pa predstavnike podjetja Salonit Anhovo ter jih seznanila s tem, da bom v mesecu februarju organizirala izredno sejo, na katero bodo vabljeni in na kateri pričakujemo, da nam pristojne državne inštitucije podajo strokovne odgovore o tem, kakšne razmere imamo v občini. Kot županja zahtevam in pričakujem, da pristojni zadeve pojasnijo meni in občinskemu svetu."

Daljšemu prispevku o tej temi lahko prisluhnete s klikom na povezavo.
Zadnji prispevki