Trenutno se predvaja:
30. september 2019 ob 16:32 Novice

361 idej in predlogov za proračun

Komisija Mestne občina Koper, ki je zadolžena za pripravo prvega participativnega proračuna, že pregleduje prispele pobude. Če bodo šle skozi prvo sit, bodo občani o njih glasovali.
Radio Koper
Za glasovanje bo na voljo tudi računalnik v avli občine na Verdijevi ulici v Kopru. Foto:Radio Koper

Koprski župan Aleš Bržan je z odzivom in s predlogi zelo zadovoljen:

"Številka kaže na to, da so ljudje žejni in lačni soodločanja in dajanja predlogov, kaj bi se lahko v lokalni skupnosti naredilo. Vesel sem in še bolj bom, ko se bodo predlogi uresničili."

Občina je območja razdelila na 6 delov, med zbiranjem so v nekaterih krajevnih skupnostih opozorili na preglasovanje tam, kjer je prebivalcev več. Bržan meni, da za tako skepso ni razloga:

"V območju Koper - Center so prejeli 150 predlogov, res pa je, da tu živi več ljudi, glasovi se bodo najbrž razpršili. V manjših krajih pa so se ljudje tudi povezovali, mogoče bodo združeni tudi v podpori. V vsakem primeru bodo vsi predlogi pregledani in mogoče bodo dobri, tudi če ne bodo izglasovani, dobili mesto v proračunu prek politične podpore."

Komisija, ki jo vodi Borut Jerman, jih že pregleduje. Sledil bo drugi korak - glasovanje.

"Brez registracije ne bo šlo. To lahko naredijo vsi občani, starejši od 15 let. Zanimivo bo videti, kako se bodo odzvali mladi."

Glasovanje bo od 21. do 27. oktobra.

Tjaša Škamperle


Zadnji prispevki