Trenutno se predvaja:
21. marec 2019 ob 08:42Novice

Bodo stisko s pazniki v koprskem zaporu reševali s kadrom iz oddelka v Novi Gorici?

Zaposleni v novogoriškem zaporu so zaskrbljeni ob predvideni reorganizaciji njihovega oddelka, ki je del Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper. Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij naj bi kadrovsko stisko v Kopru reševala s pravosodnimi policisti iz
Radio Koper
V upravi naj bi razmišljali celo o ukinitvi nekaterih oddelkov v novogoriškem zaporu. Foto: Radio Koper

Pravosodni policisti v novogoriškem zaporu so zaskrbljeni in v veliki negotovosti zaradi predvidenih ukrepov. Odgovorni naj bi razmišljali o ukinitvi pripora in zaprtega oddelka v Novi Gorici, tam zaposleni pa naj bi se vozili v Koper, kjer kronično primanjkuje pravosodnih policistov.

V zadnjih treh mesecih so iz koprskega zapora odšli štirje, kadrovsko stisko pa bi začasno reševali s pravosodnimi policisti iz novogoriškega oddelka. Njegove ukinitve ne načrtujejo, zagotavljajo v upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Za zdaj niso sprejeli še nobene odločitve, tečejo pa zaposlitveni postopki za osem pravosodnih policistov - pet za koprski in tri za novogoriški zapor, sporočajo še iz uprave.

Razpis je za 50 novih paznikov, a ni večjega zanimanja, povzema problematiko državni svetnik iz Nove Gorice Tomaž Horvat, potem ko se je za pojasnila obrnil na pravosodno ministrstvo:

"Kajti če začnemo še to zapirati, lahko en dan rečejo, da se bo še sodišče preselilo v Koper in tako naprej. Tega ne smemo dopustiti in zato verjamem, da se bomo vsi akterji, politični pa tudi lokalni borili za to, da te ustanove ostanejo v Novi Gorici."

Več o reševanju te problematike naj bi zaposleni v novogoriškem zaporu izvedeli od v. d. generalnega direktorja Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Bojana Majcna, ki danes prihaja v Novo Gorico.

Valter Pregelj


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki