Trenutno se predvaja:
13. februar 2018 ob 08:30 Novice

Boscarol: Pipistrel je največji slovenski vlagatelj v Italiji

Proizvodni obrat v Gorici, v katerem je zaposlenih 35 ljudi, je včeraj obiskal italijanski minister za delo Giuliano Poletti.
Pipistrelov proizvodni obrat v Gorici.
Pipistrelov proizvodni obrat v Gorici. Foto: MMC RTV SLO
Italijanski minister za delo Giuliano Poletti v pogovoru z direktorjem Pipistrela Ivom Boscarolom.

Italijanski minister za delo Giuliano Poletti v pogovoru z direktorjem Pipistrela Ivom Boscarolom. Foto: Primorski dnevnik

Družbo Pipistrel je včeraj v Gorici obiskal italijanski minister za delo Giuliano Poletti. Ivo Boscarol mu je predstavil načrte in vizijo podjetja, ki je lani ustvarilo 22 milijonov evrov prihodka in na novo zaposlilo 35 ljudi. V Gorici imajo tik ob letališču proizvodni obrat, kjer 20 zaposlenih opravlja končno montažo, testne lete in odpremlja letala na različne konce sveta.

Ivo Boscarol je italijanskemu ministru za delo predstavil tudi poslovne rezultate, ki jih dosega njegovo podjetje v Gorici. Po njegovih besedah naj bi bila družba Pipistrel največji slovenski investitor v Italiji. Na goriškem letališču na Rojcah izvajajo tudi testne lete. V Gorici imajo namreč kar 80 več letalnih dni, kot jih lahko izvedejo v Ajdovščini. "Lani smo v Gorici imeli 2,2 milijona evrov prometa in 300.000 evri dobička, vendar moram povedati, da smo praktično začeli delati komaj junija. Letos pričakujemo več kot 4 milijone evrov prometa in preko pol milijona dobička. Do konca leta bomo imeli že 50 zaposlenih. Številke se bodo podvajale do konca leta 2021," je napovedal Boscarol. Tudi zato, ker bodo v Gorici zgradili še dodatno proizvodnjo halo veliko 4.000 m2.

Nad proizvodnjo Pipistrelovih letal je bil navdušen tudi minister Poletti: "Gre za podjetje, ki posluje v različnih evropskih državah z globalno vizijo, z željo po inovacijah in skrbjo za okolje. To so vse pozitivne značilnosti, ki bi jih morali upoštevati." Član italijanske vlade je Pipistrelov obrat v Gorici obiskal pred današnjim italijanskim poslovnim forumom o znanju in rasti produktivnosti v Ljubljani.

Prispevek Nataše Uršič:


Zadnji prispevki