Trenutno se predvaja:
2. marec 2019 ob 11:53 Novice

Enotna čezmejna vozovnica za železniško povezavo med Trstom in Ljubljano

Potniki bodo prihranili čas za nakup avtobusne vozovnice do železniške postaje in zatem še za prevoz z vlakom v obe smeri.
Slovenske železnice (SŽ)
V železniški povezavi med Trstom in Ljubljano, ki je po sedmih letih znova zaživela septembra lani, je po novem v prodaji enotna čezmejna vozovnica.. Foto: Slovenske železnice

Pred letom sklenjeni sporazum med Slovenskimi železnicami in podjetjem Trieste Transporti prinaša tudi vozovnico za avtobus iz tržaškega središča do Opčin in naprej z vlakom do Ljubljane. Enotna čezmejna vozovnica seveda, velja tudi v nasprotni smeri iz Ljubljane do Opčin po železnici in naprej po cesti do Trsta. Za vožnjo od začetne do končne postaje bo treba odšteti 8 evrov, nakup pa je možen le na spletni strani Slovenskih železnic. Čezmejni vlak ima postanke tudi v Sežani, Divači, Postojni, Logatcu in Borovnici, za krajšo vožnjo je cenejša tudi vozovnica.

Prevozni projekt sodi v poseben program srednjeevropske pobude. Izboljšati želi javni prevoz med okoliškimi območji in obogatiti turistične premike med sosednjima državama. Možno je, da bodo v dogovoru med obema partnerjema z njim nadaljevali tudi po poskusnem polletju. Celotna pot med Ljubljano in Trstom naj bi trajala nekaj manj kot dve uri, zagotavljajo v Trstu.

Mirjam Muženič


Zadnji prispevki