Trenutno se predvaja:
15. marec 2017 ob 16:58 Novice

Gašpar Mišič in Luka Koper dopuščata možnost poravnave

Na današnjem poskusu poravnave sta so se predstavniki podjetja in odstavljenega predsednika uprave dogovorili le, da se bodo ponovno srečali.
Gašpar Gašpar Mišič
Foto: BoBo

Gašpar Gašpar Mišič, ki ga je nadzorni svet Luke po mnenju Višjega sodišča v Kopru nezakonito odpoklical s položaja predsednika uprave, je proti Luki sprožil tudi delovni spor. Na današnjem poskusu poravnave sta se sprti strani dogovorili le, da se bosta ponovno srečali. Sodišče do aprila pričakuje nove predloge obeh strani.

Nadzorniki Luke so Gašparja Mišiča odstavili z vrha družbe pred tremi leti. Novembra lani je višje sodišče pravnomočno odločilo, da je bil sklep o odpoklicu ničen. Presodilo je, da Gašpar Mišič ni zlorabljal preferenčnega glasu in da je bila večina odločitev uprave sprejeta soglasno. Očitkom, da uprava ni delovala, sodišče ni pritrdilo.

V Luki vztrajajo, da so imeli za razrešitev Gašparja Mišiča vse argumente, zato so že pred časom vložili zahtevo za izredno revizijo na vrhovno sodišče.

Gašpar Mišič je sprva predlagal, naj ga nadzorni svet ponovno imenuje za predsednika uprave, pričakuje tudi odškodnino. Kako visoka je ta, ne želi povedati, a pred časom je izjavil, da bi mu Luka morala izplačati plačo za celotni preostanek petletnega mandata, to pomeni 700.000 do 800.000 evrov. Mišič bi bil pripravljen sprejeti polovico, če bi mu jo izplačali takoj. Odgovornost nosijo nadzorniki, ki bi jih moral SDH zamenjati, je ocenil odstavljeni predsednik uprave.

Kaj so se danes dogovorili na sodišču, nihče od odvetnikov ni želel pojasniti, niti sicer zgovorni Garšpar Mišič, ki je povedal le, da so se zavezali k molčečnosti; a kot smo izvedeli, naj bi obema stranema pustili še nekaj manevrskega prostora. Postopek poravnave naj bi se nadaljeval čez mesec dni, do takrat naj bi obe strani pripravili nove predloge.

Prispevek Nataše Ugrin Tomšič:


Zadnji prispevki