Trenutno se predvaja:
27. maj 2019 ob 07:43 Novice

Go! Borderless gre naprej!

Na Trgu Evrope so uradno predstavili kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture, ki jo vlagata Nova Gorica in Gorica. Župana obeh občin, Klemen Miklavič in Rodolfo Ziberna sta podpisala sporazum o kandidaturi.
Radio Koper
Župana sta na Trgu Evrope tudi uradno podpisala sporazum o kandidaturi. Foto: EPK

Kandidatura Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 je v polnem teku, saj končni rok za oddajo programske knjige na Ministrstvo za kulturo 31.december. Gre za projekt, ki bo še bolj povezal obe mesti, ki že sicer tketa vezi in gradita skupni prostor. In prihodnost obeh mest je le v skupnem delovanju, poudarja novogoriški župan Klemen Miklavič.

"Nova Gorica in Gorica sami nista toliko pomembni in atraktivni kot skupaj, kot eno somestj, skupaj s Šempetrom. Skupaj nimata le urbane in kulturnih aspektov, ampak tudi gospodarske in razvojne vidike, kajti vsaka uspešna regija mora imeti atraktivno prestolnico. Naš projekt zlivanja somestij bo naredila neko evropsko mesto."

Župan Gorice Rodolfo Ziberna.

"Na to gledam, kot na veliko priložnost in če bi se zgodilo, da Nova Gorica in Gorica ne dobita te kandidature, ne smemo nikoli pozabiti, da je to za nas velika zgodovinska priložnost. Če kandidature ne bomo dobili, moramo nadaljevati z delom, saj gre za prihodnost našega prostora."

Župana sta na Trgu Evrope tudi uradno podpisala sporazum o kandidaturi. Na Železniški postaji so odprli skupno pisarno, kjer bodo občani lahko pridobili vse potrebne informacije in podali tudi svoje programske predloge.

Ingrid Kašca Bucik


Zadnji prispevki