Trenutno se predvaja:
13. december 2017 ob 12:10 Novice

Goričanke držale besedo - za porodnišnico napletle 700 copatk

Goričanke, skupina mestnih žena v okviru Turističnega društva Nova Gorica, je leto začel z akcijo Copatki za novorojence. Obljubile so jih 700 in danes so porodnišnici v Šempetru oddale zadnjih 100 parov.
Foto: Radio Koper/Mojmir Maraž

700 copatk za porodnišnico ob 70. obletnici nove Gorice je bil moto akcije, s katero so Goričanke začele letošnje leto. Danes so jo zaokrožile in v Šempeter prinesle manjkajočih 100 parov, pravzaprav 99, je povedala predsednica društva, Blanka Maraž: "Sedemstoti par smo prihranile za zadnjega novorojenčka v letu 2017, kateremu bomo poklonile tudi odejico dobrote, ki jo vsako leto spletemo za Sveto Lucijo."

V celoletni akciji so z Goričankami soustvarjale tudi druge ljubiteljice pletenja, približno 20 jih je bilo, ideja pa je imela velik odmev in je spodbudila podobne akcije tudi drugod po Sloveniji.

V šempetrski porodnišnici sicer ne bodo dosegli številke 700. Leto 2017 bodo zaključili podobno kot lani, okoli 600 otrok je pričakovana številka.

Na oddelku so bili sinoči veseli tudi donacije šempetrskih gasilcev - za opremo družinske sobe so prispevali 2000 evrov, ki so jih dobili s prodajo koledarja.

Prispevek Zdenke Tomulić:


Zadnji prispevki