Trenutno se predvaja:
27. marec 2019 ob 14:12Novice

Gradnja dostopnih cest do drugega tira je v polnem teku

Infrastrukturno ministrstvo je v vladno proceduro dalo uredbo o koncesiji, ki bo podeljena projektnemu podjetju 2TDK. To je objavilo javno naročilo za gradnjo mostov in galerije v dolini Glinščica, ki bodo del drugega tira Divača Koper.
Radio Koper
Gradnjo dostopnih poti do gradbišča drugega tira si je pri vasi Lokev ogledala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek z vodstvom podjetja 2TDK. Foto: Tjaša Škamperle

Ob gradbišču pred Lokvijo nam domačinka Ivanka pove, da gradnja dostopnih ceste zaenkrat ni moteča:

"Za druge krajane ne vem, zame, ki hodim tukaj na parcelo, so zelo korektni, vse povedo, ceste sploh ne zaprejo."

Dostopnih cest do bodočega gradbišča drugega tira bo triindvajset. Na dvanajstih dela že izvajajo. Marko Brezigar, 2TDK:

"Vseh cest, sklenjenih v tej pogodbi, je nekaj čez 18 kilometrov, štiri se bodo gradile še kasneje ob predorih in jih bo nekaj čez 20 kilometrov. Gradnja pogojenih cest z izvajalcem del bodo pa predvidoma do sredine prihodnjega leta."

Nekateri krajani Črnega Kala so pred dnevi opozorili, da o poteku niso obveščeni, zahtevali so zaustavitev del. Brezigar zanika šume v komunikaciji:

"Krajane vključujemo ves čas, za vse tri občine enako. Najprej se dogovorimo z župani, potem pa skupaj skličemo predsednike krajevnih skupnosti in jih obveščamo o tem, kaj se dogaja, in oni nam sporočajo, kakšni so problemi na terenu in te skupaj rešujemo."

Prvi mož gradbenega podjetje Kolektor CPG Kristjan Mugerli:

"Najzahtevnejši objekt nas čaka v dolini Glinščice, sanacija viadukta pod Nasircem, to je star, kamnit most, ki ga je potrebno najprej stabilizirati, da se bo nato transport na spodnjem portalu prvega tunela in na severnem portalu drugega tunela lahko vršili tam čez."

Večina cest bo asfaltiranih in bodo po dokončanju ostale na voljo krajanom za uporabo.

Tjaša Škamperle


Iščete ponudnika storitev na obali?
Brezplačno pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov

Pridobite cene in ponudbe


Zadnji prispevki