Trenutno se predvaja:
1. februar 2019 ob 12:57 Novice

Izolska bolnišnica se sooča z odhodi urologov

Izolsko bolnišnico naj bi v kratkem zapustila dve urologa. Prvi je odšel že danes, drugi naj bi bolnišnico zapustil v marcu. V vodstvu bolnišnice priznavajo, da ne bodo mogli več zagotoviti najhitrejše obravnave uroloških bolnikov v Sloveniji.
Obravnava uroloških bolnikov v Splošni bolnišnici Izola bo odslej primerljiva s slovenskim povprečjem. Foto: Radio Koper

Izolska bolnišnica je imela v Sloveniji najkrajšo čakalno dobo za urološke preglede. Tudi zato je bil pri njih priliv bolnikov iz drugih regij večji. Z delom izolskih urologov so bili bolniki zelo zadovoljni. Odhod dveh specialistov iz bolnišnice je za predsednika Društva uroloških bolnikov Slovenije Franca Hočevarja zato žalostna novica:

"Izolska bolnišnica je veljala za bolnišnico z najkrajšimi čakalnimi dobami in je ustrezno obravnavala urološke bolnike. Ti zdravniki pomagajo tudi zdravstvenim domovom pri obravnavi in je zato odhod specialistov slaba novica za bolnike. No, če bodo ostali v Sloveniji, bo nekoliko boljše."

V izolski bolnišnici so bolniki z napotnico z oznako redno na prvi pregled čakali največ dva meseca. Kako bo odslej, odgovarja vodja kirurškega oddelka Mladen Gasparini:

"Z odhodom strokovnjakov bomo pristali na slovenskem povprečju. Nudili bomo take usluge, kot jih nudijo druge nam primerljive bolnišnice. Pacienti ne bodo prikrajšani, ne bodo pa imeli tega super standarda, ki so ga imeli do sedaj. Vsaj za marec imamo še vedno štiri urologe, potem pa, če se bo še eden odločil za odhod, bodo trije urologi. Ostaja naše sodelovanje s hrvaškimi urologi. S Hrvaške prihajajo odlični strokovnjaki, profesorji, in sicer iz KBC Reka."

Izolska bolnišnica sodeluje še z dvema pogodbenima urologoma, je še povedal Gasparini in dodal, da eden razmišlja tudi o dolgoročnejšem sodelovanju.

Vesna Potočar Godnič


Zadnji prispevki